Fenerbahçe-Aytemiz Alanyaspor Maçından Notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de Aytemiz Alanyaspor maçında takımını 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü Sarılacivertlilerin Hollandalı yıldızı Van Persie, bu sezon Süper Lig'de ilk kez 11'de sahaya çıktı Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Ozan Tufan, Sow, Lens Fernandao ve Salih Uçan kadroda yer almadı Sarılacivertliler, Kadıköy'de 9 ay sonra ligde gündüz maçına çıktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de Aytemiz Alanyaspor maçında takımını 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Hollandalı teknik adam, milli takım arasından önce oynanan Osmanlıspor maçının ilk 11'inde 4 değişiklik yaptı. Advocaat, Şener Özbayraklı, İsmail Köybaşı ile sakatlığı bulunan Ozan Tufan ve Moussa Sow'un yerine Gregory van der Wiel, Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk ve Van Persie'yi oynattı.

Kalede Volkan Demirel'den vazgeçmeyen Advocaat, savunma dörtlüsünü Van der Wiel, Martin Skrtel, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Ön liberoda Mehmet Topal ve Josef de Souza'y formayı veren Advocaat, kanatlarda Volkan Şen ile Alper Potuk'a şansı tanıdı. Sarı-lacivertlilerde Van Persie forvet arkasında görev alırken, iler uçta Emmanuel Emenike yer aldı.

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Şener Özbayraklı, İsmail Köybaşı, Ramazan Civelek, Roman Neustaedter, Aatıf Chahechouhe ile Miroslav Stoch, teknik direktör Dick Advocaat'tan şans bekledi.

- Van Persie ilk kez 11'de

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, bu sezon Süper Lig'de ilk kez 11'de sahaya çıktı.

Hazır olmadığı gerekçesiyle teknik direktör Advocaat tarafından fazla şans bulamayan Van Persie, yaklaşık 3 haftadır antrenman kaçırmamanın meyvesini aldı. Tecrübeli futbolcu, Aytemiz Alanyaspor maçında ilk 11'de forma şansı buldu ve bu sezon ligde bunu ilk kez başardı. Hollandalı futbolcu, ligde ilk 6 haftanın 2'sinde kadroya giremezken, 4'ünde sonradan oyuna dahil oldu.

Van Persie, bu sezon sadece UEFA Avrupa Ligi'nde Grasshoppers maçında ilk 11 oynamıştı.

- Van der Wiel ve Hasan Ali ilk 11'e döndü

Fenerbahçe'de sakatlıklarından kurtulan iki bek futbolcusu Van der Wiel ve Hasan Ali Kaldırım, 1 maç sonra tekrar ilk 11'de forma giydi.

Osmanlıspor deplasmanında sakatlıkları nedeniyle oynayamayan iki futbolcu, Aytemiz Alanyaspor maçında formalarına kavuştu. Van der Wiel ve Hasan Ali Kaldırım'ın takıma dönmesiyle Osmanlıspor maçında ilk 11'de forma şansı bulan İsmail Köybaşı ile Şener Özbayraklı yedek kulübesinde bekledi.

- Fenerbahçe'de 5 eksik

Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor maçına 5 futbolcusundan yoksun çıktı.

Sarı-lacivertlilerde uzun süredir sakatlığı devam eden Jose Fernandao'nun yanı sıra Feyenoord maçında sakatlanan Jeremain Lens kadroda yer almadı. Milli takımlarından sakat dönen Ozan Tufan, Moussa Sow ve Salih Uçan da Aytemiz Alanyaspor maçında takımlarını yalnız bırakmak zorunda kaldı.

- Kadıköy'de 9 ay sonra gündüz maçı

Fenerbahçe, Kadıköy'de 9 ay sonra ligde gündüz maçına çıktı.

Süper Lig'de Ülker Stadı'nda son gündüz maçını geçen sezonun 19. haftasında 24 Ocak'ta Çaykur Rizespor'la oynayan sarı-lacivertliler, sahadan 2-1 galip ayrılmıştı.

- Tribünler yine dolmadı

Fenerbahçeli taraftarlar, bu sezon diğer maçlarda olduğu gibi Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında da tribünleri dolduramadı.

Havanın güzel olması maçın erken saatten oynanmasına rağmen sarı-lacivertli taraftalar, karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

Maçı yaklaşık 20 bin Fenerbahçeli taraftar takip etti. Aytemiz Alanyaspor'u 200 kadar taraftarı konuk takım tribününden destekledi.

- Fenerbahçe ile Aytemiz Alanyaspor ilk kez

Fenerbahçe ile Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig'de ilk kez karşı karşıya geldi.

Sarı-lacivertliler, bu sezon ilk defa Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Akdeniz temsilcisine daha önce Türkiye Kupası'nda ve özel maçlarda rakip olmuştu.

- Ba, eski takımına karşı

Aytemiz Alanyasporlu futbolcu Abdoulaye Ba, eski takımı Fenerbahçe'ye karşı mücadele etti.

Geçen sezon Portekiz'in Porto takımından kiralık olarak Fenerbahçe'ye gelen Ba, sezon sonunda sarı-lacivertlilerden ayrılmıştı. Ba, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

- Kalpar'dan 2 değişiklik

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, Fenerbahçe karşısında son maça göre takımın 2 değişiklik yaptı.

Kalpar, sahasında Medipol Başakşehir'e 5-0 kaybeden takımında kaleci Haydar Yılmaz ile Wilde Donald Guerrier'i Fenerbahçe karşısında oynatmadı. Tecrübeli teknik adam bu isimlerin yerin formayı kaleci Zdenek Zlamal ile Isaac Sackey'e formayı verdi.

Kaynak: AA