Türkiye Trial Şampiyonası

Şampiyonanın 6. yarışıları Düzce'de başladı DOSOD Başkanı Aydın: 'Etabımız oldukça zorlu. Yarışmacılarımız zorluk derecesi arttıkça daha da keyifli oluyor. Umarım kazasız belasız şampiyonayı tamamlarız'

Düzce Otomobil Sporları ve Offroad Kulübü Derneği (DOSOD) ve Türki̇ye Otomobi̇l Sporları Federasyonu (TOSFED) iş birliğinde düzenlenen 2016 Türkiye Trial Şampiyonası'nın 6. yarışı başladı.

Kaynaşlı Motorsporları Merkezinde düzenlenen yarışlara, farklı illerden 7 takımda, 14 araç ve 30 sporcu mücadele ediyor.

İki gün sürecek dayanıklılık yarışında ekiplerin, sadece aracın gücüyle aşılamayacak çetin engelleri, en uygun stratejileri kullanarak, en kısa zamanda aşmak için çalışıyor.

DOSOD Başkanı İsmail Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın oldukça güzel başladığını ve sporcuların pisti beğendiğini söyledi.

Yarışların yarın son bulacağını belirten Aydın, 'Yarın ayakta kalan araçlarla parkur devam edecek. Trial yarışları Off Road'ın en zor yarışlarındandır. Burada teknik ve bilgi becerinin bir araya gelmesi gerekiyor. Etabımız oldukça zorlu. Yarışmacılarımız zorluk derecesi arttıkça daha da keyifli oluyor. Umarım kazasız belasız şampiyonayı tamamlarız.' dedi.

Şampiyonanın geride kalan 5 ayağında elde edilen sonuçlara göre Team Mobil 87 puanla lider durumda bulunurken, Texxoff 75 puanla ikinci ve Kayalar Team 68 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Kaynak: AA