'Trabzonspor'un Geleceğinden Kimse Endişe Etmesin'

Trabzonspor Kulübü Başkanı Usta: 'Takım, çok çok uzun zamandan sonra nihayet düzgün şekilde alacaklarını zamanında alabilir duruma geldi. Onlar da aslında alınan sonuçlardan dolayı mahcuplar, iyisini yapmaya çalışıyorlar'

SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, 'Takım, çok çok uzun zamandan sonra nihayet düzgün şekilde alacaklarını zamanında alabilir duruma geldi. Onlar da aslında alınan sonuçlardan dolayı mahcuplar, iyisini yapmaya çalışıyorlar' dedi.

Bordo-mavili takımın Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor ile yarın sahasında yapacağı maç için kente gelen Başkan Muharrem Usta, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Usta, bu sezon ligin 7. haftasında Trabzonspor'un tam anlamıyla taraftar desteğine kavuştuğunu belirterek, 'Bu sezon takım iyi başlayamadı, seyirci de ceza durumu nedeniyle takımın arkasında olamadı. Bunların hepsi birbirini tetikleyen unsurlar. Takımı ayağa kaldırmak için taraftara çok ihtiyacımız var. Bu bütüncül bir iş. Bu tür dar boğazlarda, sıkıntılı süreçlerde tetikleyici unsurlar var. Bunun da başında seyirci geliyor. Yarın stadın taraftarlarca doldurulması, takıma destek çıkılması durumunda, en azından bu kötü gidişatla ilgili bir virajı atlatmış oluruz, diye ümit ediyorum.' diye konuştu.

İlk 6 hafta alınan sonuçlar nedeniyle herkesin üzüldüğünü anlatan başkan Usta, 'Takımdaki herkes üzüntülü. Hoca, sporcular, teknik kadro, oyuncular üzülüyor. Takım, çok çok uzun zamandan sonra nihayet düzgün şekilde alacaklarını zamanında alabilir duruma geldi. Onlar da aslında alınan sonuçlardan dolayı mahcuplar, iyisini yapmaya çalışıyorlar.' ifadelerini kullandı.

Usta, hiç kimsenin 6 haftada 4 yenilgiyi beklemediğini, bunu aşmak için camianın desteğinin de çok önemli olduğunu kaydederek, 'Geçen sene bugün 5 maçta ikinci üçüncü sırada 'tamam şampiyonluk' geliyor dendi, olmuyor. Bu sene de başka bir şey konuşuyorsunuz. Doğru olan şey 3-5 maçlık kısa periyotlar değil. Siz işinizi doğru yapın eğrisi, doğrusu bir gün bir yere gelip düz bir yola çıkacaktır.' şeklinde konuştu.

-'Kalıcı bir düzene ihtiyacımız var'

Usta, uzun vadeli düşünmek gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

'2010-11 sezonu var, arkasından 5 yıl geçmiş. 5 yılda acele etmekten yıkıp yakmaktan, bir daha kurmaktan, olmadı bir daha bozmaktan elimizde ne kaldı. Hadi bir 5 seneye bakalım koca bir hiç. Kulüp ekonomik olarak gerçekten olağanüstü zor duruma düştü. Sportif anlamda elde hiçbir şey olmadı. Bunu atlatmak gerçekten kolay değil. O nedenle herkesin bu işe sahip çıkması gerekiyor. Oyuncunun, taraftarın hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Fakat yaşanılan son 5 yıldan olağanüstü ders çıkarmamız lazım. Bir daha 5 yıl kaybetmek istemiyorsak artık hem sportif, hem ekonomik olarak kalıcı bir düzene ihtiyacımız var.'

Bordo-mavili kulübü başkanı Usta, kademe kademe yeniden kaybettiklerinin yerine koymaları gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Gönül istiyor ki hemen olsun ama hayatta her şey böyle hemen olmaz, pat diye acil olmaz. Peyderpey olması gereken işler. Her yıl istemekle bir şey olmadı, çok şey kaybettik. Şimdi bunu ayağa kaldırma dönemi.Bu süreç hep birlikte iyi yönetilmeli. Tabii oyuncular hep kaybetmeyecek. Mutlaka bunun bir dönüşü olacak. O nedenle onlar da hırslanıyor. Yönetim olarak biz de bir şekilde geri dönmesini gerektiğini düşünüyoruz. Üst üste koyularak herkesin desteğiyle yaşanacak süreç. İnişli çıkışlı olacak. Bundan sonrasını iyi inşa edeceksek de maalesef bunlar yaşanacak.'

- 'Kulübümüz emin ellerdedir'

Trabzonspor'un geleceğinden hiç kimsenin endişe etmemesini de isteyen Başkan Usta, sözlerini şöyle tamamladı:

'Gerçekten olağanüstü, çok zor süreçten geçiyoruz. Biz büyük camianın hizmetkarıyız, hizmet etmek için buradayız. Bu hizmeti taçlandırarak camianın yüzünü güleceği şekilde kulübümüzü sürekli başarı noktasına getireceğimizden hiç kimsenin endişesi olmasın. Bugünler geçecektir. Bugüne bakıp kimse karamsar olmasın. Ben de üzülüyorum ama ne yaptığımızın farkındayız. Kulübümüzün geleceği emin ellerdedir. Biz bütün camianın hizmetindeyiz burada. Sadece ve sadece onun için burada varız. Bu hizmet sürecimizde günün birinde biz de olmayacağız. Gençlerimizin gurur duyacağı bir Trabzonspor'u kesinlikle inşa edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Her bir Trabzonsporluya ihtiyacımız var. Biz onlara hizmet için buradayız. Bunu, herkesin bilmesini istiyorum.'

Kaynak: AA