Gençlerbirliği-Galatasaray Maçından Notlar

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, sakatlığı bulunan Wesley Sneijder'in yerine Josue'ye forma verdi Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, ligde bundan önce oynadıkları Akhisar Belediyespor maçının kadrosunda değişikliğe gitmedi.

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink, ligde bundan önce oynadıkları Antalyaspor maçının kadrosunda sadece bir değişikliğe gitti.

Sezonun yenilgi yüzü görmeyen iki takımı Gençlerbirliği ve Galatasaray, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Riekerink, Hollanda Milli Takımı kampından sakat dönen Wesley Sneijder'in yerine Portekizli oyuncu Josue'yi ilk 11'de görevlendirdi.

Riekerink, A Milli Takım'ın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde İzlanda ile yaptığı maçın öncesinde aday kadrodan sakatlığı nedeniyle çıkarılan Hakan Balta'yı, tedavisinin tamamlanmasının ardından Gençlerbirliği'ne karşı sahaya sürdü.

Teknik direktör Riekerink, Antalyaspor maçında sonradan oyuna girerek etkili olan Podolski'yi bu karşılaşmada da yedek soyundurdu.

Gençlerbirliği karşısında Galatasaray'ın kalesini Muslera korurken, savunma hattı Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta ve Carole'den oluştu. Orta sahada Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Josue, kanatlarda ise Bruma ve Yasin Öztekin görev aldı. Sarı-kırmızılıların forvet hattında ise Eren Derdiyok görev yaptı.

- Üzülmez kadroyu bozmadı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Akhisar Belediyespor maçının kadrosunda değişikliğe gitmedi.

Sezonun 6. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor ile 0-0 berabere kalan kadroyu koruyan Üzülmez, yedek kulübesinde ise 2 değişiklik yaptı. Üzülmez, Halil İbrahim Pehlivan ve Marko Milinkovic'i maç kadrosuna almazken, sakatlığı geçen Siarhei Palitsevich ve Aleksandar Scekic'e 18 kişilik kadroda yer verdi.

Başkent ekibinde Üzülmez, kaleyi Hopf, defansı da Ahmet Çalık, Ahmet Oğuz, Uğur Çiftçi ve Kulusic'e emanet etti. Orta alanı Selçuk Şahin, Khalili, Landel, kanatları ise Aydın Karabulut ve Serdar Gürler'den kuran Üzülmez, tek forvet olarak yine Stancu'yu seçti.

- Tribünler

Misafir kale arkası tribünde yerini alan Galatasaray taraftarı maça yoğun ilgi gösterdi.

Ev sahibi takım taraftarı ise maraton tribününü doldururken, diğer tribünler boş kaldı.

- Yoğun güvenlik önemli

Gençlerbirliği-Galatasaray maçında yoğun güvenlik önlemi alındı.

Stat ve çevresinde yaklaşık 2 bin görevli, güvenliği sağladı. Taraftarlar, güvenlik noktalarından geçerek stada girebildi. Taraftarlar, sırt çantasıyla stada alınmadı.

Gençlerbirliği Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada, mağduriyet yaşamamaları için taraftarlar sırt çantası, el çantası, valiz ve poşetle maça gelmemeleri konusunda uyarıldı.

Kaynak: AA