'Camianın Üzerimize Yüklediği Sorumluluk Büyük'

Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş: 'Yeni bir dönem başlıyor, olağan genel kurulda onay alır ve başkan olursak, sorumuluklar daha da artacak'.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, tek aday olarak gireceği olağan genel kurul ile ilgili, 'Yeni bir dönem başlıyor, olağan genel kurulda onay alır ve başkan olursak, sorumluluklar daha da artacak.' dedi.

Durmuş, 23 Ekim Pazar günü Ankara Crowne Plaza Otel'de yapılacak olağan genel kurul öncesi AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, camianın büyük çoğunluğunun desteğini almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

'Camianın üzerimize yüklediği sorumluluk büyük.' ifadesini kullanan Durmuş, 'Son 2 yıllık süreçte sporcularımız büyük başarılara imza attı. Gerek sportif başarı gerek tenisin yayılması ve bilinirliğinin artması gerekse organizasyonlar açısından, hem camiamız hem de ülkemiz adına güzel şeyler yaşadık. Yeni bir dönem başlıyor, olağan genel kurulda onay alır ve başkan olursak, sorumluluklar daha da artacak. Çıtayı daha da yükseğe çekmek zorundayız.' diye konuştu.

Gelecek dönemde en önemli hedeflerden birinin olimpiyatlara daha çok sporcuyla katılmak olduğunu kaydeden Durmuş, şu ifadeleri kullandı:

'Tenisin tanıtımı için çalışmak, lisanlı sporcu sayımızı artırmak zorundayız. Hem Gençlik ve Spor Bakanlığının hem de camiamızın güvenini boşa çıkarmamak için daha çok çalışmalıyız. Sporcularımızın dünya arenasındaki sıralamasını yükseltmesi gerekiyor. Dünya arenasında mücadele eden sporcu sayımızın da artması büyük önem taşıyor. Bunun yanında 4 yıllık süreçte bugünden başlayan bir olimpiyat mücadelemiz var. Ayrıca tenisin tabana yayılması için mücadele daha da artacak.'

Bugüne kadar değerli sponsorlarla çalıştıklarını ancak daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını anlatan Durmuş, yeni dönemde yeni iş birlikçileri de olacağını, bunun için çalışmalara şimdiden başladıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA