Basketbolda Maçın Ardından

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Sarıca:'Savunma başarısı galibiyeti getirdi'Muratbey Uşak Başantrenörü Bulkaz:'İnsanlar çok çalışıyor ve hiçbir takımın armasının üstünde bir hakem egosu olmuyor. Biz de gereken saygıyı görmek istiyoruz'

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca, Muratbey Uşak'ı 87-65 yendikleri maçta çok iyi savunma yaptıklarını söyledi.

Sarıca, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında bütün oyuncularını kutlayarak, 'Ligin değerli galibiyetlerinden birini aldık. İlk iç saha maçı olması bakımından önemli. Karşımızda Fenerbahçe'i yenen bir takım vardı, moralleri iyiydi. Maçtan önce çalıştıklarımızı iyi uyguladık. Önemli bir savunma başarısı galibiyeti getirdi. Güzel ve önemli bir galibiyet oldu, devamını getirmek için çalışacağız.' dedi.

Ufuk Sarıca, ilk maçı taraftarlarla tanışma olarak değerlendirerek, 'Maça gelen taraftarlara teşekkür ediyorum. Bu salonun bundan sonraki maçlarda tamamen dolmasını bekliyorum. Taraftarlarımız önemli destek verdi. Sinerjiyi beraber yakalamamız lazım. Bugün iyi bir destek vardı ama ben bu salonun tamamen dolu olduğu halini biliyorum. Bundan sonra sezon sonuna kadar dolu olacağını düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.

Maçın en skorer ismi olan Earl Rashod Clark, iyi savunma yaptıklarını ve takım kimliğini bu şekilde oturtmayı istediklerini kaydederek, şunları söyledi:

'Hepimiz teker teker iyi oyuncularız. Bir araya gelip iyi takım oluşturur ve iyi savunma yaparsak iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Bugün harika bir atmosfer vardı. Taraftarlara teşekkür ediyoruz. Bütün maç susmadılar. Biz de gurur duyacakları bir performans sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Umarım bu şekilde devam eder.'

- Bulkaz: 'Hakemin diyaloğu düşündürücü'

Muratbey Uşak Başantrenörü Ozan Bulkaz ise rakiplerini iyi savunamadıklarını dile getirdi.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin Avrupa'nın en önemli organizasyonu olduğunu vurgulayan Bulkaz, 'İnsanlar çok çalışıyor ve hiçbir takımın armasının üstünde bir hakem egosu olmuyor. Biz de gereken saygıyı görmek istiyoruz. Hakemlerin özellikle baş hakemin bizimle olan dialoğu düşündürücü.' diye konuştu.

Muratbey Uşak'ın genç oyuncusu Berkay Candan da rakibe çok kolay atışlar verdiklerini ve farkın açılmasıyla oyuna ortak olamadıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA