15 Temmuz Şehitler Futbol Turnuvası

Canik Belediyesi, AK Parti Canik Gençlik Kolları ile Şehzadeler Taraftarlar Derneğince düzenlenen '15 Temmuz Şehitler Futbol Turnuvası' sona erdi.

Canik Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık bir ay önce başlayan ve 32 takımın katıldığı turnuvanın finalinde Şehit Ömer Halisdemir ile Şehit Sedat Kaplan futbol takımları karşılaştı.

Maçı 7-3 kazanan Şehit Ömer Halisdemir futbol takımı, birinci oldu.

Turnuvanın ardından dereceye giren takımlara kupa ve hediyeler verildi.

Final maçını AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Canik Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Osman Abanoz ile futbol severler izledi.

Canik Belediye Başkanı Genç, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin ülkeyi işgal etme amacıyla yapılmaya çalışılan bir darbe girişimi olduğunu belirtti.

Millet olarak verilen mücadelenin demokrasi tarihine altın harflerle yazıldığını vurgulayan Genç, şunları kaydetti:

'Vatan savunmasında 241 vatandaşımızı şehit verdik. Ne yapsak onların hakkını ödeyemeyiz. Ancak Canik Belediyesi olarak gerek '15 Temmuz Öncesi ve Sonrası' konferanslarımız ve eserimiz, gerekse tesislerimize verdiğimiz 15 Temmuz şehitlerimizin isimleri, gerekse bu tip organizasyonlarla 15 Temmuz'u canlı ve diri tutmaya devam edeceğiz. Bu turnuva da anlamlı bir organizasyon oldu. Amacına ve ruhuna uygun centilmence bir turnuva yapıldı. Bizler, gençlerin gücüne ve enerjisine inanıyoruz.'

Kaynak: AA