Toroslar'da 3 Ocak Turnuvası'nın Kuraları Çekildi

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından, 3 Ocak İçel’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 10.’su düzenlenecek olan ‘Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar arası Futbol Turnuvası’nın’ kuraları çekildi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve İçel Merkez’den 28 kurumun katılacağı kura çekiminde, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, turnuva komitesi ve turnuvada yer alacak kurumların temsilcileri hazır bulundu. Turnuva tüzüğü ile ilgili detaylı bilgilerin verildiği ve fikir alış verişinde bulunulduğu toplantı öncesinde Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bir konuşma yaparak bütün takımlara başarılar diledi. Kurumlar arasındaki diyalogu, tanışmayı ve kaynaşmayı daha da güçlendirmek amacıyla geleneksel düzenledikleri turnuvanın her yıl olduğu gibi bu yıl da fair play ölçüsünde geçmesi temennisinde bulunan Tuna, sporun barış ve kardeşliğin simgesi olduğuna dikkat çekerek, turnuvaya olan ilginin her geçen yıl artmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Düzenledikleri turnuvalarda İçelli genç hakemlerinin, maç tecrübelerinin artmasına da vesile olduklarını dile getiren Tuna, "İnsanları bir araya getirmenin iki yolu vardır. Sportif faaliyetler ve sosyal etkinliklerdir. Turnuvalarımız, insanlarımız arasındaki diyalogu ve kaynaşmayı daha da arttırdığı gibi, İçelli genç hakemlerimizin kendilerini geliştirebilmelerine de katkı sunmaktadır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda başlatacağımız ve 3 Ocak İçel’in Düşman İşgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde finalini oynatacağımız turnuvamızı, her yıl on binlerce vatandaşımızın katıldığı zafer yürüyüşü ve çeşitli etkinlerle de taçlandıracağız. Spor, ortak paydamızdır ve evrensel bir dildir. Hafta sonları maç gününde insanlarımız aileleriyle birlikte gelerek, müsabakalarımızı izliyorlar ve var olan spor tesislerimizi de bu anlamda hareketli kılıyoruz. Her kurum için birinci olmak vardır ama önemli olan fair play kuralları içerisinde müsabakaları tamamlamaktır. Sizi izleyen gelecek nesillerimize ve geleceğimizin futbolcularına da bu anlamda örnek olacağını umuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, kurum temsilcileri kuralarını çekerek gruplarını belirledi. Yapılan kura çekimine göre 5 grupta düzenlenecek turnuvada müsabakalar 35’er dakikalık 2 devre halinde oynanacak. Çağdaşkent Mahallesi 3 Ocak Spor Kompleksi, Güneykent Mahallesi Anafartalar Spor Kompleksi ile Korukent Mahallesi Bilge Kaan Parkı ve Spor Tesisi’nde oynanacak maçlarda TFF kuralları geçerli olacak ve her takım 22 futbolcu ile katılabilecek. Açılışı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılacak turnuva İçel’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 95. yıl dönümü olan 3 Ocak 2016 tarihinde Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda oynanacak final müsabakası ile son bulacak.

Kaynak: İHA