Milli Okçunun Hedefi Dünya Şampiyonluğu

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türk kafilesinin en genç sporcusu olan 17 yaşındaki milli okçu Mete Gazoz, Tokyo 2020'ye dünya şampiyonu unvanıyla katılmayı amaçlıyor Mete'nin babası ve antrenörü Metin Gazoz:'Olimpiyatın ardından Taha Akgül'le sohbetinden sonra Mete'nin bakışı değişti. Şu anda diline doladığı Dünya Şampiyonası. 'Tokyo'ya dünya şampiyonu olarak gideceğim' diyor'

ALİ KORKMAZ - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türk kafilesinin en genç sporcusu olan 17 yaşındaki Mete Gazoz'un babası ve antrenörü Metin Gazoz, milli okçunun Tokyo 2020'ye dünya şampiyonu unvanıyla gitmeyi hedeflediğini söyledi.

Mete Gazoz'un babası, aynı zamanda antrenörü olan eski milli okçulardan Metin Gazoz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yaşındaki sporcu için güzel ve yoğun bir sezonun geride kaldığını kaydetti.

Olimpiyat kotası, Avrupa Şampiyonası ve olimpiyatların olduğu dönemde Mete'nin çok yorulduğunu belirten Metin Gazoz, şunları aktardı:

'Yaşı gereği henüz yıldızlar kategorisinde olmasına rağmen büyüklerde yarışıyor. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak yoruldu. Olimpiyatlardan sonra bir ay dinlendi. Bu süreçte okullar açıldı, okul hayatı ve İstanbul'da yaşamak ayrı bir telaş. Okçulukta birinci olmak her zaman mümkün değil. Sekizinci bir anda ilk sıraya, birinci durumdaki sporcu da sekizinciliğe düşebiliyor. Türkiye Kupası Finalleri'nde üçüncü oldu. Mete'nin finalde ve kürsüde olması bizim için yeterli. Avrupa'da dördüncülüğe, dünyada da 10.'luğa yükseldi. Güzel ok atması bizi daha çok mutlu ediyor. Amacımız gelecek sene yapılacak Dünya Şampiyonası.'

- Taha Akgül'le sohbeti

Metin Gazoz, Mete'nin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na derece almak için gittiğini ancak bunu başaramadığı için üzüldüğünü dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Güreşte altın madalya kazanan Taha Akgül ile olimpiyat sergisinde karşılaştık. Orada Taha 'İlk olimpiyatım değil, Tokyo'ya daha tecrübeli gideceksin.' dedi. O sohbetten sonra Mete'nin bakışı değişti. Şu anda diline doladığı Dünya Şampiyonası. 'Tokyo'ya dünya şampiyonu olarak gideceğim.' diyor.'

- Çocuğuna antrenör olmak

Bir kişinin mesleğini çocuğuna aktarmasının güç olduğunu kaydeden Metin Gazoz, bu konuda zorluklar yaşadığını ifade etti.

Metin Gazoz, başkalarının Mete'nin kayrıldığını düşünmemesi için antrenmanlarda en son onunla çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

'Gece geç saatlere kadar çok çalıştık. Evladının daha iyi olmasını istiyorsun. Türkiye'de dünya çapında bir sporcu yetiştirmeye çalışıyoruz. Önceden makine mühendisi olup yay tasarlamak istiyordu ancak artık spor psikolojisi okumak istiyor. Mühendis olarak yay tasarlama düşüncesindeydi ancak şimdi onu bir mühendis tasarlayabilir, mühendise çizdirebilirim diye düşünüyor. Artık deneyimlerini spor psikolojisi alanında da paylaşmayı hedefliyor.'

Kaynak: AA