Efeler Şehitler İçin Mevlit Okuttu

Efeler isimli Eskişehirspor taraftar grubu, yaşanan terör saldırılarında şehit düşen askerler adına mevlit okuttu.

Cuma namazı öncesi Reşadiye Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif sonrası şehitlerimiz için dualar edildi. Mevlidin düzenlenmesini sağlayan grup adına konuşan tribün lideri Muharrem Sülük, “Efeler taraftar grubu olarak topluma ve toplumsal duyarlılıklara önem veriyoruz. Her gün bir canımızı yaşanan terör saldırılarında kaybediyoruz. Orada şehit düşen ve aynı zamanda zor koşullarda mücadele eden askerlerimiz için bugün Mevlid-i Şerif’in okunması için bir vesile olduk. Umarız bir an önce ülkemizin yaşadığı sıkıntılı günler sona erer” dedi.

Efeler taraftar grubunun yaklaşık beş senedir var olduğuna değinen grup üyesi Ali Erginer, “Futbol sonuç olarak bir oyundur, biz taraftarlar olarak kardeşliğimizi baki kılmalı ortak değerlerimiz etrafında buluşmalıyız. Ülkemizde neredeyse her gün askerlerimiz şehit olurken basit sebeplerden birbirimize düşmemeliyiz. Bugün bunu göstermek için buradayız” ifadelerini kullandı.

Okunan Mevlit ve kılınan namazın arkasından taraftar grubu üyeleri Muharrem ayı vesilesiyle Reşadiye Camii önünde Odunpazarı Belediyesi ile birlikte aşure ikramında bulundular.

Efeler taraftar grubu Eskişehirspor’un yeni taraftar gruplarından birisi ve yoğunluklu olarak Emek mahallesinden üyeleri bulunuyor.

Kaynak: İHA