Antrenman İçin Hindistan'dan Erzurum'a Geldiler

Hindistan Kısa Kulvar Sürat Pateni Milli Takımı, Erzurum'da kampa girdi Hindistan Milli Takımı Antrenörü Tawade;'Türkiye'de kendimizi evimizde hissettiğimiz için çalışmalara buraya geliyoruz. Bu konuda Türkiye'den aldığımız desteği hiçbir ülkeden alamadık' Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü Milli Takım Altyapı Antrenörü Erkılıç:'Hintli sporculara teknik çalışmalar yaptırıyoruz'

YUNUS HOCAOĞLU - Hindistan Kısa Kulvar Sürat Pateni Milli Takımı, kendi ülkelerinde buz pisti olmadığı için birçok uluslararası kış oyunlarına ev sahipliği yapan Erzurum'a gelerek kampa girdi.

Yüksek irtifa kamplarına sahip olan Erzurum, doğası ve sportif alt yapısı nedeniyle çeşitli branşlarda sporcuların kamp yapmasına imkan sunmasının yanı sıra sürat pateninde sahip olduğu pistleriyle de diğer ülke sporcularının ilgisini çekiyor.

Buz pistine sahip olmayan Hindistan Kısa Kulvar Sürat Pateni Milli Takımı da kentteki Palandöken Buz Pisti'nde kamp yapmaya başladı.

Son 3 yıldır burada kampa giren konuk takım, Türk antrenör eşliğinde şampiyonalarda ülkelerini temsil etmek için antrenman yapıyor.

Hindistan Kısa Kulvar Sürat Pateni Milli Takımı Antrenörü Awadhut Tawade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı yaş gruplarından oluşan 4 kadın, 6 erkek toplam 10 sporcu ile Erzurum'da kampa girdiklerini söyledi.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu'nun Türkiye'de kampa girmelerinde etkili olduğunu belirten Tawade, 'Türkiye'de kendimizi evimizde hissettiğimiz için çalışmalara buraya geliyoruz. Bu konuda Türkiye'den aldığımız desteği hiçbir ülkeden alamadık. Bu imkanı sağlayan Dilek hanıma teşekkür ediyorum.' dedi.

Tawade, sürat pateni branşında Erzurum'un önemli bir alt yapıya sahip olduğunu dile getirerek, 'Milli takım olarak son 3 yıldır Türkiye'ye gelerek Erzurum'da kampa giriyoruz. Hindistan'da nizami olarak buz pisti olmadığı için sürekli yurt dışında kamp yapıyoruz. Bu sene de yine 10 sporcu ile geldik. Erzurum'da gerek sporcularımın konaklamaları gerek antrenman alanları hepsi çok kolay ve uygun. Burası dünyanın birçok yerinde olmayan buz pistine sahip. Hem pistin kalitesi hem de Türk antrenör Zeynep Erkılıç sayesinde öğrencilerimin performansında ciddi bir artış var.' diye konuştu.

- 'Türkiye'de kampa girdik ve hiçbir sorun yaşamadık'

Avrupa'nın çeşitli yerlerinde kampa girdiklerini de söyleyen Tawade, 'Daha önce de Türkiye'de kampa girdik ve hiçbir sorun yaşamadık. Türkiye dışarıdan görüldüğü gibi bir ülke değil. Güvenlik anlamında hiçbir sıkıntı yok. Herkesi Türkiye'ye, özellikle de sporcuları Erzurum'a kampa girmeleri için davet ediyorum.' diye görüş belirtti.

- 'Konuk takım kısa zamanda çok ciddi ivme kazandı'

Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Sürat Pateni Milli Takım Altyapı Antrenörü Zeynep Erkılıç da Hint sporcuların kısa sürede gelişme gösterdiğini belirterek, 'Hindistan Milli Takımı, 2014'ten bu yana yüksek irtifada kamp yapmak için buraya geliyor. Her yıl sporcuları gelişiyor ancak ülkelerinde buz pisti olmadığı için tekerlekli patenlerle çalışmalarını sürdürüyorlar. Biz de burada sporculara hem buz içi hem de buz dışı olarak teknik çalışmalar yaptırıyoruz.' ifadesini kullandı.

Hazırlık dönemi olduğu için şu anda konuk sporculara fazla yüklenme yapamadıklarını dile getirin Erkılıç, 'Bu çocukların kendi ülkelerinde buz üzerinde çalışma şansları yok. Konuk takım, kısa zamanda çok ciddi ivme kazandı.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA