Yüreğir Belediyesi Takımlarında Lisanslı Futbolcu Sayısı 400'Ü Buldu

Yüreğir Belediyesi Spor Kulübü futbol amatörlerde 2016-2017 sezonunda 8 ayrı grupta mücadele edecek.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Amatör U 19,U 17, U 16, U 15, U 14, U 13 ve U 12’de mücadele edecek Yüreğir Belediyesi futbol takımlarında lisanslı 400 sporcu bulunduğunu belirterek, "Yeteneği olan gençlerimizin elinden tutup onlara önderlik ediyoruz. En önemlisi gençlerimizi spora yönlendirerek sokağın olumsuz koşullarından uzak tutmak istiyoruz. Burada asıl amaç gençlerimizi spora yönlendirmektir. Bunun için Yüreğir’in değişik bölgelerine spor tesisleri yaparak gençlerimizin spor yapmalarına yardımcı oluyoruz" dedi.

Amatör ve U 15 gruplarının maçlarının başladığını belirten Çelikcan, "Her 2 grupta da takımlarımız 2 haftayı galibiyetle kapattılar. Deneyimli hocalarla çalışan takımlarımızın asıl amacı çocuklarımızın boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamanın yanı sıra sporla sağlanan disiplin ve paylaşma duygusunu çocuklarımıza aşılamaktır" diye konuştu.

Daha önce PTT Evleri Mahallesi’ne 2, Sarıçam Mahallesi’ne 1 ve Levent Mahallesi’ne 1 adet olmak üzere 4 adet spor kompleksi yapıldığını hatırlatan Başkan Çelikcan, "Doğankent, Solaklı, Çamlıbel ve Camili mahallelerindeki tesisler de tamamlanarak hizmete sunuldu. Çağırkanlı ve Akpınar mahalleleri spor tesislerinin de yapımı devam ediyor. Bugüne kadar ilçeye 10 adet spor tesisi kazandırdık. 3 spor tesisinin daha protokol anlaşmasını imzaladık. Çalışmalar devam ediyor" dedi.

Kaynak: İHA