Demirören'den Terim-Arda açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Demirören'den Terim-Arda açıklaması!
'Tamamen gerçekleri söyleyeceğim'

- Öncelikle herkes şunu bilsin. Kamuoyunun beklediği cevaplar var. Kamuoyunun kavga yaratma isteğinden çok, ben tamamen gerçekleri söyleyeceğim. Futbolun idaresini bilen, acı olaylarla buralara gelen biriyim. İki büyük gazetenin sahibi olarak iletişimi iyi yapamadık.

- Göreve geldiğimizde 270 milyon TL olan TFF bütçesi 602 milyon TL'ye yükselmiş durumda. En büyük hata federasyonların Milli Takım'ın başarısıyla ilişkilendirilmesi. Biz idari olarak bakıyoruz.

'Yarın saat 16:00'da kulüplerin başkanlarıyla bir araya geleceğiz'

- Yarın saat 16:00'da kulüplerin başkanlarıyla bir araya geleceğiz. Talepleri dinleyeceğiz. 6 tane çok önemli aktör, yayın ihalesine hazırlanıyor. Beklentim 600 milyon dolar civarında. Kanun değişikliği yapılırsa, bir sonraki ihaleyi Kulüpler Birliği yapacak.

- 14 yabancı kuralından kulüplerimiz fayda almış gibi görünüyor. Genç oyuncularımız yurt dışına transfer olmaya başladı. Bu bizim için çok önemli. Milli Takımımıza bakınca da hocamız bundan çok memnun gözüküyor. Hocamız da bunu çok desteklemişti.

'Süper Lig takımlarından puan silme cezasından kıl payı kurtulanlar var'

- Bizim vazifemiz kulüplerin gelirlerini arttırmaya çalışmak. Bizim öncelikli hedefimiz kulüplerimizin borçsuz şekilde gelirlerini elde etmeleri. En büyük tehlike TFF 1. Lig takımlarında var. Süper Lig takımlarından puan silme cezasından kıl payı kurtulanlar var.

- Gelir-gideri dengelemezlerse ummadığımız takımlarımız UEFA'ya gitmeme durumuyla karşılaşabilir. Kulüpler arasında dengesizlik çok fazla. Kimi çok kombine satarken, kimi satamıyor. Bu da bizi rahatsız ediyor.

'TERİM-ARDA AÇIKLAMASI'


Prim kavgası olmadı. Tabii ki takım kaptanı, hocasıyla primle ilgili konuşabilir. Ancak konuştuğu yer yanlıştı, seyircilerin önünde, antrenman sahasında. Artık maç maç primler kesinlikle olmayacak. Fatih Terim ile birlikte yolumuza devam edeceğiz."

Artık maç maç primler kesinlikle olmayacak'

Demirören: (Arda'nın kadroya alınmaması) 'Bir oyuncunun oynayıp oynamaması hocasını ilgilendirir. Alınmamasıyla ilgili tepkim olmadı'

BURAK YILMAZ'I YALANLADI

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Takım'daki prim tartışması ve Burak Yılmaz'ın '1 lira prim almadım' sözleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Burak Yılmaz'ın '1 lira prim almadı' sözlerinin hatırlatılması üzerine Yıldırım Demirören, 'Burak oynadığı maçlarda 467 bin lira prim aldı, son 2 maçın primini almadı. Çünkü oynamadı. Dekontları da bende. Bizde kayıtlı. Bunlar hep yanlış yerlere gidecek şeyler. Bu oyunlara sevgili kardeşlerim gelmesinler. Burası milli takım. Prim kavgası olmadı, elenmelerine rağmen ben primlerini ödedim.' ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz, Galatasaray - Antalyaspor maçı sonrasında yaptığı açıklamada, 'Asla prim almadım ama bir kere bile lafını etmedim. Arda da etmemiştir. Arda, benim hakkımı da savunmamıştır. Arda'nın savunduğu şey başkadır. Bunu yeri geldiği zaman en ince ayrıntısına kadar söyleyeceğim ama şu an zamanı değil' demişti.