Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi'ne olan borçlar yapılandırılacak.

Çorlu Belediyesi'nin, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren başlattığı yapılandırılma çalışmaları devam ediyor.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, 6736 Sayılı Kanun kapsamında, belediye alacaklarıyla ilgili olarak 31 Ekim tarihine kadar başvuruda bulunan vatandaşların, söz konusu kanunun getirdiği imkanlardan faydalanabileceğini belirtti.

Çatalkaya açıklamasında, mükelleflerin kanun kapsamındaki borçlarını peşin olarak veya 6, 9, 12 ve 18 eşit taksit halinde ödeyebileceklerini ifade ederken, yapılandırma çalışmaları konusunda vatandaşların kanun hakkında doğru bilgiye ulaşabilmeleri için bazı alışveriş merkezlerinde stant açtıklarını ve broşürler vasıtasıyla bilgilendirme yaptıklarını belirtti.

Açıklamada, emlak vergisi bildirimi için 2016 ve daha önceki dönemlerde bildirimde bulunmayan vatandaşların 31 Ekim tarihine kadar başvuruda bulunarak yapılandırmadan faydalanabileceklerini kaydeden Çatalkaya, bu kapsamda belediyenin alacakları arasında yer alan emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi ve bunlara bağlı cezaların gecikme faizleri ile gecikme zamlarının yapılandırılacağını belirtti.

- ÇBSK güreşçilerine madalya

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) güreşçileri bir altın bir de gümüş madalya aldı.

Romanya'nın Craiova kentinde düzenlenen, Türkiye, Romanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Moldova'dan sporcuların katıldığı Gençler Balkan Güreş Şampiyonasında, Türk Milli Takımını temsil eden Emine Çataloğlu ve Mehlika Öztürk bir altın bir de gümüş madalya kazandı.

Kadınlar Serbest Stil dalında mindere çıkan güreşçilerden Emine Çataloğlu 48 kiloda Balkan şampiyonu olarak altın madalya kazanırken, Mehlika Öztürk ise 55 kiloda Balkan ikinciliği ile gümüş madalya almaya hak kazandı.

Alınan dereceler ile ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Tekirdağ İl Güreş Temsilcisi ve ÇBSK Güreş Antrenörü Fatih Kobal, sporcularının çok büyük bir başarıya imza attığını belirtti.

Kobal, alınan başarılardan dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, ''Bu gurur hepimizin. Milli takımda yer alan Çorlu'lu kardeşlerimizi elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik ediyorum. Desteklerini esirgemeyen ve daima yanımızda olduğunu hissettiğimiz tüm yetkililere ve Çorlu Belediye Başkanımız Ünal Baysan'a teşekkür ederim.' diye konuştu.

- E-İmar Uygulaması ilgi görüyor

Çorlu Belediyesi'nin hizmete sunduğu e-imar uygulaması, vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, AA muhabirine açıklamasında, e-imar uygulamasının internet üzerinde 9 ayda 223 bin 340 defa görüntülendiğini söyledi.

Sarıkurt, belediye olarak hayata geçirdikleri projeler arasında en önemlilerden birinin de e-imar uygulaması olduğuna dikkat çekerek, ''E-imar uygulaması vatandaşlar tarafından etkin bir şekilde kullanılıyor. Bu uygulamada sunulan imar durumları bilgi amaçlı olup resmi belge niteliği taşımamaktadır. Ancak, bilgi almak isteyen vatandaşlarımız belediye hizmet binasına gelmek zorunda kalmaksızın imar plan notlarını inceleyip değerlendirme yapabilmektedir. Bu yönüyle uygulamamız kullanıcılara önemli kolaylıklar sağlıyor.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA