Bodrum'da Denizcilik Festivali Ve Yat Yarışı Heyecanı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 17 Ekim'de başlayacak '28. The Bodrum Cup' Uluslararası Denizcilik Festivali ve Yat Yarışı'na, 50'nin üzerinde teknenin katılması bekleniyor

'28. The Bodrum Cup' Uluslararası Denizcilik Festivali ve Yat Yarışı, 17 Ekim Pazartesi günü başlayacak.

Era Bodrum Yelken Kulübü ev sahipliğinde gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili bir kafeteryada düzenlenen basın toplantısında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, organizasyonun Türk denizciliği için büyük bir kazanç olduğunu belirtti.

Etkinliğin birlik, beraberlik içerisinde hazırlandığını ve yeni yetişecek denizciler için de teşvik edici olacağını aktaran Başkan Mehmet Kocadon, şunları söyledi:

'Bu birlik ve beraberliğimizin sadece Türkiye geneline değil, komşularımıza da faydası var. Hem ekonomik hem de komşuluk yönünden katkı sağlıyor. Komşularla sıcak ilişkilerimizin ileride Bodrum turizmine de büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu güzel yarışı bugünlere kadar getirenlere teşekkür ediyorum.'

Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Era Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras ise yarışta 28'inci yıla geldikleri için çok sevinçli olduklarını dile getirdi.

Güzel bir birliktelik oluşturduklarını belirten Aras, 'Bizi destekleyenler sayesinde bundan sonraki yıllarda da daha nice 'Bodrum Cup'lar yapabilme imkanı bulacağız.' diye konuştu.

'Bodrum Cup' Yarış Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, yarışta etap sonlarında kültürel etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.

Yarış, Bodrum-Gümüşlük, Gümüşlük-Leros, Leros-Leros, Leros-Yalıkavak ve Yalıkavak-Bodrum etaplarından oluşacak. Organizasyona, 50'nin üzerinde teknenin katılması bekleniyor.

Kaynak: AA