Alanya ETU Triatlon Avrupa Kupa Finali'nin Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

Alanya’ da gerçekleştirilecek olan 2016 Alanya ETU Triatlon Avrupa Kupa Finali’nin basın toplantısı gerçekleştirildi.

15-16 Ekim tarihlerinde Alanya’ da gerçekleştirilecek olan 2016 Alanya ETU Triatlon Avrupa Kupa Finali’nin basın toplantısı Alanya Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı Renato Bertrandi, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Spor Müdürü Erdal Tamrak, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula katıldı.

Tanrıseven: “Alanya spor başkenti olma yolunda ilerliyor”

Alanya olarak triatlona 26’ncı kez ev sahipliği yapma coşkusu ve mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, “Alanya ve Triatlon özleşmiş durumda. Alanya’mız yılda 80 binin üzerinde yerli ve yabancı sporcu misafir ederek sporun başkenti olma yolunda ilerliyor. Kaymakamlığımız, belediyemiz ve federasyonumuzun işbirliği içinde bu triatlon şampiyonasını en iyi şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum. Milli sporcularımıza triatlon şampiyonasında başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Yücel: “Herkesi Triatlon heyecanına ortak olmaya davet ediyorum”

Herkesi Triatlon heyecanına ortak olmaya davet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel “Triatlon Avrupa Kupa Finali’nin huzur ve güven içinde, halkımızın katılımı ile kusursuz bir spor organizasyonu olacağına inanıyorum. Bu yıl 38 ülkeden sporcu, idareci ve hakemi, turizmin yanı sıra, sporun da başkenti olma yolunda hızla ilerleyen Alanya’mızda ağırlayacağız. Çocukların yarıştığı ve yüzme-koşu branşlarından oluşan Aquathlon Türkiye Şampiyonası Yarışı da ilk kez Alanya’mızda yapılacaktır. Sevgi, saygı, barış ve hoşgörünün kazandığı bir yarış olması temennisiyle tüm sporcularımıza başarılar diler, tüm halkımızı triatlon heyecanına ortak olmaya davet ederim” diye konuştu.

Bertrandi: “26 yıllık geleneksel triatlonu devam ettiriyoruz”

Alanya halkının muhteşem bir yerde yaşadığını dile getiren Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı Renato Bertrandi, “İyi bir final mücadelesi olmasını bekliyorum. 26 yıllık geleneksel triatlonu devam ettiriyoruz. Cumartesi ve pazar günü yarışlar güzel müsabakalara ev sahipliği yapacağa benziyor. Onları görmek bizi mutlu edecek. Alanya’ ya ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Yarışlara katılan sporculara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Güneş: “17 milli sporcumuz yarışacak”

Yarışlarda 17 milli sporcunun yer alacağını ifade eden Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, “Bu yıl Triatlonun 26’ncı yılını gerçekleştireceğiz. Renato’nun bir hafta önce bana yazdığı mektupta özellikle bildirmiş Alanya’nın Avrupa da ikinci en çok ve en eski yarış yapılan bölgesi diye. Bunun içinde hem federasyon adına hem ülkem adına hem de Alanya adına gurur duymaktayım. Alanya Triatlonu her yıl olduğu gibi büyük bir emekle ve çaba ile yapılmakta ve bu günlere gelme hususunda da sayın kaymakamımızın ve belediye başkanımızın liderliğinde ekiplerimiz, arkadaşlarımız çalışmalarını titizlikle devam ettirdiler. İnşallah her yıl olduğu gibi güzellikle tamamlanacak. 13 gençler ve 4 elitler olmak üzere 17 sporcumuzla milli takım olarak yarışlara katılacağız. İnşallah bizi kürsüde temsil ederler. Tüm sporculara başarılar diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA