Yakın Doğu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi İle Rövanş Maçına Çıkıyor

Kadınlar EuroCup’ta mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi, aynı kupanın bir diğer Türk temsilcisi İstanbul Üniversitesi ile ön eleme turu rövanş karşılaşmasına çıkıyor.

İki ekip arasındaki rövanş maçı, 13 Ekim 2016 Perşembe günü saat 18.30’da İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Turgay Atasü Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

Yakın Doğu Üniversitesi, EuroCup ön eleme turu ilk maçında kendi sahasında karşılaştığı İstanbul Üniversitesi’ni 82-53 mağlup etmişti. İlk maçta elde ettiği skor avantajıyla rövanş maçına çıkacak olan Yakın Doğu Üniversitesi EuroCup’ta mücadele etmeye çok yakın. Yakın Doğu Üniversitesi rakibi karşısında 28 sayı farkla mağlup olması durumunda dahi Avrupa kupasına gidecek. Ancak maçta Yakın Doğu Üniversitesi 30 sayı ve üzeri farkla mağlup olursa FIBA Kadınlar EuroCup’a veda edecek.

Zafer Kalaycıoğlu: "Avrupa’da mücadele eden taraf olmak istiyoruz"

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, hedeflerinin turu geçerek Avrupa’ya gitmek ve orada şampiyon olmak olduğunu söyledi.

Antrenör Kalaycıoğlu, “Birinci maçı geçtik. Oyuncularımız çok iyi bir performans sergilediler. İlk maçta büyük bir skor avantajı elde ettik. Ancak İstanbul Üniversitesi çok kapasiteli bir takım bu yüzden İkinci maçta da aynı ciddiyetle sahada mücadele etmeliyiz. Turu geçip gruplara kalmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA