Talas Yeni Stadına Kavuştu

Talas ilçesinin alt yapı ve üst yapı faaliyetlerini her geçen gün daha da sıklaştıran Talas Belediyesi, kentin daha yeşil bir görünüme kavuşması için de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye, Harman Mahallesinde bakımsız halde bulunan Atatürk Stadı’nı yenileyerek futbol sahası ve yürüyüş parkurlu bir yeşil alana çevirdi.

Stad hakkında bilgi veren Talas Belediyesi Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Burası Talas’ın eski stadlarından bir tanesiydi. Bulunduğu yerde yeni bir futbol sahasına kavuşmuş oluyoruz. Senelerin stadı olduğu için çok kullanıldığından dolayı deforme olmuştu. Zemini ve sahanın tel örgüleri oldukça kötü konumdaydı. Burayı bu sene aldığımız kararla yenilemiş olduk. Güzel bir çim saha haline geldi. Burada inşallah Talasgücü Belediyesporumuz antrenman yapacak, müsabakalara hazırlanacak.” dedi.

Talas’ta stad sorununu çözdüklerini söyleyen Başkan Palancıoğlu, “Bu yıl yaz spor okulu şeklinde Talas’ta yaşayan ailelerin çocuklarına futbol akademisi düzenlemiştik. Bu akademide en büyük sıkıntımız sahaydı. Burayı yapmakla bu sorunu da çözmüş olduk. Çocukların burada zaman geçirmesini sağlayacağız. Merkezi bir konumda olduğu için öğrencilerin ve üniversite öğrencilerinin de buraya rahatlıkla erişimi sağlanmış olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Talasgücü Belediyespor’a başarılar diliyorum. Bu yıl Bölgesel Amatör Liginde mücadele ediyoruz. Başarılı bir takımımız var. Belediye olarak da elimizden geldiği kadar destek veriyoruz.” diye ifade etti.

Çevre düzenlemesi yakında tamamlanacak olan spor sahasında yürüyüş parkuru ve jimnastik aletlerinin konulması da planlanıyor.

Kaynak: İHA