Fazıloğulları, Engelliler Bilek Güreşi Dünya 2.'Si Oldu

Meram Belediyesporlu Yılmaz Fazıloğulları, Bulgaristan’da düzenlenen Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası’nda 75 kiloda sağ kolda dünya ikincisi oldu.

1-10 Ekim tarihleri arasında Bulgaristan’ın Blagoevgrad şehrinde düzenlenen 38. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’na 50’yı aşkın ülkeden bin 300’e yakın sporcu katıldı.

Şampiyonada Türkiye 6 altın, 12 gümüş ve 15 bronz madalya alarak ülke klasmanında 4. oldu. Ay yıldızlılar, gençler klasmanında ise 2. oldu. Meram Belediyesporlu Yılmaz Fazıloğulları (75 kg), sağ kolda dünya ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı.

Dünya ikincisi olan Yılmaz Fazıloğulları’nı tebrik eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Meram Belediyespor kulübümüzün sporcuları son 2-3 ayda olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazanarak göğsümüzü kabarttılar. Mayıs ayında yapılan Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda bedensel engelliler kategorisinde mücadele eden Yılmaz Fazıloğulları(75 kg) sağ kolda şampiyon, sol kolda ise Avrupa ikincisi olmuştu. Sporcumuz şimdi de sağ kolda dünya ikincisi olarak başarılarına yeni bir halka daha eklemiş oldu. Sporcumuzu, antrenörlerimizi ve kulüp yöneticilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA