Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Çebi Açıklaması

'(Şampiyonlar Ligi) Grupta ikincilikten aşağısı kafamızda zaten yok, hayal bile etmiyoruz. Birinci olarak çıkmak ana hedefimiz' 'Taraftarlara söylemek istediğim; Tolga sizin kaleciniz, ona karşı çok motive edici davranırsanız Beşiktaş'a o kadar katkı verirsiniz' 'Aboubakar'ın faydalı olacağına inanıyoruz'

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruptan lider olarak çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde futbolcular için yapılan yeni bölümlerin tanıtımı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çebi, Şampiyonlar Ligi'nde gelecek hafta karşılaşacakları Napoli'yi deplasmanda yenmeyi hedeflediklerini belirterek, 'Birinci olmamız lazım. Napoli'ye gideceğiz. Biz de iyi takımız, Napoli de iyi takım. Neden kazanmayalım? Grupta ikincilikten aşağısı kafamızda zaten yok, hayal bile etmiyoruz. Birinci olarak çıkmak ana hedefimiz.' dedi.

'Şampiyonlar Ligi'nde bir çeyrek final mi yoksa UEFA Avrupa Ligi'nde finali mi?' şeklindeki soruyu yanıtlayan Çebi, 'Bir çeyrek finali oynayalım bir de finali oynayalım. Hedeflerimiz var. Burada 'niye yapamıyoruz?' diye oturmuyoruz. En yüksek noktaya oynayabilmeyi istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Takımın bu sezonki performansını değerlendiren Ahmet Nur Çebi, şunları söyledi:

'Geçen sezon da takımımız bu kadar başarılıydı. Şimdi daha iyi puan almış durumda. Geçen sezona göre negatif düşünce içinde olunmasını doğru bulmuyorum. Biz ümitliyiz, keyif alıyoruz. Takımın daha da iyi olacağını biliyoruz. Nokta transferler oldu. Hepsi çok faydalı. Kulübün imkanları, tasarruf politikaları ve UEFA kriterleri içinde en iyileri yapılmıştır.'

Takım yapısının yavaş yavaş oturduğunu kaydeden Çebi, kadronun genişliği konusunda, 'Takıma ve hocaya güvenimiz pozitif. Kadro genişliği konusunda sorun görmüyorum. Çok iyi oyuncular var. Hocamız hepsinden maksimum fayda nasıl alacağını görmeye çalışıyor. Kadronun dizayn edilmesi doğaldır. Geniş kadro bize katkı sağlayacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

- Taraftarların Tolga Zengin'e tepkisi

Taraftarların zaman zaman kaleci Tolga Zengin'e gösterdiği tepkiye değinen Çebi, şöyle konuştu:

'Futbolcunun mesleği ve profesyonel yapı içinde bu tür şeylerle karşılaşmak doğal. Karşıdaki taraftar, beğendiğini veya beğenmediğini tepkileriyle gösterebilir. Taraftarları suçlamaya, yermeye hakkım yok. Tolga da profesyonel olarak bunları kabul etmek zorundadır. Başarı olduğu takdirde zaman zaman taraftarlar Tolga'yı zaten kucaklıyor. Taraftarlara söylemek istediğim; Tolga sizin kaleciniz, ona karşı çok motive edici davranırsanız, Beşiktaş'a o kadar katkı verirsiniz.'

- Mario Gomez ve Gökhan Töre konusu

Mario Gomez ve Gökhan Töre'nin devre arasında takıma döneceği yönündeki haberlere değinen Ahmet Nur Çebi, şöyle devam etti:

'Gomez veya Gökhan ile ilgili planımız şu an söz konusu değil. Onların durumu, bizim durumumuz gerektirirse gündeme gelir. O gün bu konunun gündeme gelmeyeceği anlamına gelmez. Şartlar neyi gerektiriyorsa, neye ihtiyaç varsa ve karşı tarafın ilgi, alakası bulunuyorsa; kulübümüzden talep gelirse görevimiz bunu gerçekleştirmek. Ama bu aşamada söz konusu değil.'

Gomez'in Beşiktaş ile ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Çebi, 'Allah selamet versin. Gomez, burada görevini tamamlamış. Beşiktaş formasını giyen her futbolcu alakam içindedir. Başka formayı giyen futbolcu ilgi ve alakam içinde değil.' şeklinde görüş belirtti.

Performansı tartışılan Vincent Aboubakar'a değinen Çebi, 'Aboubakar'ın kötü çıktığı teşhisini biz koymadık. Herkesin düşüncesini eleştirecek durumda değiliz. Aboubakar'ın faydalı olacağına inanıyoruz. Bir oyuncu takıma geldiğinde süreç geçiyor. Aboubakar'ın da bu süreci rahatlıkla aşabilecek kişiliği var. Teknik olarak faydalı buluyoruz.' ifadelerini kullandı.

Antalyasporlu futbolcu Samuel Eto'o ile herhangi bir görüşmelerinin olmadığını tekrarlayan Ahmet Nur Çebi, ismi Fenerbahçe ile anılan Jose Sosa konusunda şöyle konuştu:

'Sosa'nın bilemediğimiz ve kendinden kaynaklanan, özel durumdan dolayı bize baskısı olmuştur. O baskıya dayanamaz hale geldiğimiz için kendisini yolcu etmek zorunda kalmıştık. Birinci görevimiz Sosa'yı burada tutmaktı. Ama insanı durumlardan dolayı sonuç bu olmuştur. Ben kulübün kazandığı paraya bakarım. Fenerbahçe'ye bir liraya mı gider, yüz milyona mı gider bilemem.'

- Caner ile Cenk arasında yaşanan gerilim

Caner Erkin ile Cenk Tosun arasındaki gerilim ile ilgili soruya Çebi, 'Bu onların hırslı çalıştığını gösterir. Çocukların negatif etkilenmediği ortada. Hırslarıyla, birbirleriyle çarpışmaları ufak tefek söylemler, incitmeyecek bir şey ifade edilmemeli, gereksiz abartılar. Antrenman yapan, birbirlerine karşı oynayan her insanın başına bunlar gelebilir. Sonuçta halen birbirlerini seviyorlar. Daha fazla birbirlerini sevmeye başlıyorlar.' şeklinde yanıt verdi.

- Yalçın Karadeniz'in disiplin kurulan sevk edilmesi

Divan kurulu başkanı Yalçın Karadeniz'in disiplin kuruluna sevk edilmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Çebi, 'Beşiktaş'ın gerçek sahibi genel kuruldur. Genel kurulda bu kulübü yönetecek kurullar seçimle oraya gelir. Kuruldaki kişiler de seçimle gelir. Beşiktaş'ın bir tüzüğü vardır. Orada kurulların ne yapacakları ne yapmayacakları yazılmıştır. Gereği neyse o yapılır. Her kurul kendi içinde bağımsız çalışır. Hiçbir kurulun telkinde bulunma, denetleme amacı olamaz. Bu Beşiktaş'ın duruşuna da uymaz. Kurullar bağımsızdır. Kendi işlevini tüzüğe uygun olarak yerine getirmelidir.' değerlendirmesinde bulundu.

- Yeni bölümleri tanıttı

Ahmet Nur Çebi, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yeni yapılan bölümleri basın mensuplarına tanıttı.

Teknik ve sağlık ekibinin yönlendirmesiyle tesis içine spa ve yenilenme bölümleri yapıldı. Futbolcuların hem iyi zaman geçirmeleri hem de sakatlık sonrası yenilenme ile rehabilitasyondan geçebileceği alanlar oluşturuldu. Futbolcular, 150 metre kare büyüklüğündeki havuzda kulaç atma ve suyun direncine karşı idman yapma imkanının yanı sıra kondisyon çalışabilecek. Sauna ve buhar odalarının da yenilendiği kaydedildi.

Bu arada tesisin yanından geçen caddeden gelen sesin yalıtımı için de çalışmalar sürüyor.

Kaynak: AA