Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Buz Açıklaması

'Şanlıurfaspor deplasmanından 3 puanla dönmek istiyoruz' 'Türkiye'de 3 tane duayen teknik direktör varsa onun da başında Fatih Terim, Şenol Güneş, arkasından da Mustafa Denizli gelir'.

TFF 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, Şanlıurfaspor deplasmanından 3 puanla dönmek istediklerini söyledi.

Buz, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, milli maç dolayısıyla lige verilen arayı çok iyi değerlendirdiklerini ifade etti.

Hafta sonunda deplasmanda Şanlıurfaspor'la karşılaşacaklarını hatırlatan Buz, 'Şanlıurfaspor da iyi bir takım, iyi bir rakip. Yaptıkları transferlerle öne çıkmak istiyorlar. İstatistiklere göre en az gol yiyen takımlardan biri onlar biri de biziz. Bizim için önemli bir müsabaka. Şanlıurfaspor deplasmanından 3 puanla dönmek istiyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Buz, ligde bu sezon ciddi rakiplerin bulunduğunu belirterek, rakiplerinin Süper Lig'e çıkmayı hedeflediğini, takımlarının bu yarışın içerisinde var olmasının önemli olduğunu kaydetti.

- 'Ligde kolay rakip yok'

Ligde daha 6 haftanın oynandığını, çok çalışarak ilerlemek zorunda olduklarını dile getiren Buz, 'Bizi diğer takımlar ilgilendirmiyor, kendimize bakıyoruz. Çalışarak da puanlarımızı almak istiyoruz. Ligde kolay rakip diye bir şey yok. Her takımı saygıyla karşılamamız gerekiyor. Bu ligde de rakipler çok ciddi.' diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde takımıyla ilgili kullandığı 'Biz buraya birlikte geldik. Burada bir 'one man' şov yok, burada bir İrfan Buz değil, ekibi var' ifadelerinin basında yanlış yansıtılarak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e söylenmiş gibi aktarıldığını belirten Buz, şöyle devam etti:

'Kendi takımımızla ilgili konuştuk. Kesinlikle Fatih Terim ve milli takımla alakalı bir şey söylemedik. Türkiye'de 3 tane duayen teknik direktör varsa onun da başında Fatih Terim, Şenol Güneş, arkasından da Mustafa Denizli gelir. Kesinlikle onunla ilgili bir şey söylemedim. Tam tersi milli takım açısından da her zaman pozitif düşünen bir adamım. Bence dünya kupasına katılacaklardır, kesinlikle o inancı taşıyorum. Onunla ilgili bir şey söylemedim kendi takımımızla alakalı konuştuk.'

Kaynak: AA