Ünal Karaman Açıklaması 'Şanlıurfaspor'un Müthiş Bir Potansiyeli Var'

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, takımın müthiş bir potansiyeli olduğunu ifade ederek, "İnşallah en kısa sürede Süper Lig’e taşınacak bir Şanlıurfaspor olur" dedi.

Karaman, basın mensupları ile bir araya gelerek geride kalan maçları değerlendirdi. Şanlıurfa’nın ve Şanlıurfaspor’un çok üst düzey bir potansiyele sahip olduğunu belirten Ünal Karaman, “Ancak o devi uyandıramamış bir Şanlıurfaspor var. İnşallah en kısa sürede Süper Lig’e taşınacak bir Şanlıurfaspor olur. Şanlıurfaspor emin ellerde, bize gönül verenlerin desteği ile inşallah en iyi noktada olacaktır" diye konuştu.

Karaman, Şanlıurfaspor’a hizmet vermekten ve katkı sağlamaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak, “Bunun bilinci içerisinde buradayız. İnşallah Allah yüzümüzü güldürecek. Ciddi bir potansiyele sahip olup o devi uyandıramamış bir Şanlıurfaspor var. İnşallah en kısa sürede Süper Lig’e taşınacak bir Şanlıurfaspor olur. Bu ligde bir takımsınız her sene 20-25 oyuncu alıyorsunuz, sezon sonunda gönderiyorsunuz. Öncelikle bunu sorgulamanız lazım. Şimdi bir kadro oluşturduk. Bir futbolcu kimseye saygısızlığı yoksa verim de sağlıyorsa bu futbolcuyu neden gönderiyorsunuz? Ümraniyespor maçında ilk 90 dakikamı ve ilk resmi maçı oynadım. Yeni kurulan bir takımsınız ama hep zirveye oynayan takımlarla oynadınız. Bu yıl 12-13 takımın hedefe oynadığını görüyoruz. Yeni takımlarla aldığımız bu başarılı sonuçları alamasaydık handikapları düşünmek lazımdı. Ben çok hücum seve bir hocayım. Mümkün olduğu kadar hücum oynarım" şeklinde konuştu.

"Ligin en az gol yiyen takımıyız"

Teknik Direktör Ünal Karaman, ligde en az gol giyen takım olduklarını ifade ederek, “Yeni Malatyaspor ve Sivasspor maçları var önümüzde. Allah nasip ederse ilk yarıyı üst sıralardan kopmayacak bir şekilde tamamlarsak ikinci yarıda zor maçları sahamızda oynayacağız. Fikstürü de dikkate alarak transfer politikası izlendi, belli bir plan üzerine hazırlandığımız programlar oldu” açıklamasını yaptı.

"Mütevazi bir bütçemiz var"

Karaman, Şanlıurfaspor’un bu sezon için harcadığı bütçeye de vurgu yaparak, “Bütçe olarak ayırdığınız para bizim namusumuz değerindedir. İlk 11’de 125 bin TL’ye oynayan oyuncularımız var, bu nedenle oyuncularıma teşekkür ediyorum. Her yıl 20-25 milyon bütçe harcanırken, bu sene 7-7 buçuk milyon TL harcanan bir para var. Ben tekrardan söylüyorum, oyuncularıma teşekkür ediyorum. Hakkını vererek mücadele ediyorlar. Az para verip de bize katkı sağlamayacak hiçbir futbolcu transfer etmedik. Birbirini destekleyecek oyunculara sahibim. Mütevazi bir kadromuz var ama buna rağmen tüm maçlara kazanmak için çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

"Batuhan Karadeniz Türkiye’nin en iyi forveti"

Karaman, Batuhan Karadeniz’in Türkiye’nin en iyi santrforu olduğunu belirterek, “Batuhan’ın idman eksiği var, yakında çok iyi verim alacağımızı düşünüyorum. Şu anda kilo veriyor. Umuyorum 3 ya da 4 hafta içinde çok farklı olacaktır. Antrenman yapıp güçlendikçe biraz daha dayanıklılığı arttı, koşu mesafesi fazlalaştı. Devre arasına kalmadan Batuhan’dan faydalanacağımızı düşünüyorum. Devre arasından sonra daha çok verim alacağımızı düşünüyorum. Yakında Şanlıurfaspor’u da çok daha farklı görebilirsiniz” dedi.

Kaynak: İHA