Ertuğrul Sağlam hakkında FETÖ iddiası

FETÖ soruşturması kapsamında ifade veren ‘Arif’ kod isimli gizli tanık, örgütün futbol yapılanmasını deşifre etti.

Ertuğrul Sağlam hakkında FETÖ iddiası
FETÖ'de bir zamanlar etkin bir görevi olan 'Arif' kod isimli gizli tanık çarpıcı bir ifade verdi. Arif, savcılığa verdiği ifadede FETÖ'nün futbol ve menajerlik yapılanmasına ilişkin bilgiler anlattı. Örgütün futbol dünyasındaki etkinliğinden de bahseden Arif, futbolcu transferlerinden alınan komisyonlardan FETÖ'ye para aktarıldığını söyledi.

NORAY NAKIŞ ARACI

Gizli tanık, Arjantin ve Uruguay'dan yapılan futbolcu transferlerinden alınan komisyonların bir kısmının Noray Nakış vasıtası ile Ermeni diasporasına, bir kısmının da FETÖ'ye gittiğini ifade etti.

Bu şekilde yapılan transferlerden bir tanesinin de Bursaspor'da oynayan Arjantinli Pablo Batalla transferi olduğunu söyledi. Noray Nakış'ın ise mason liderleri ile görüşmelerde bulunan örgütün önemli isimlerinden birisi olduğunu vurgulayan Gizli tanık Arif, Nakış'ın AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine propaganda yaptığını anlattı.

Pablo Batalla 2009-2010 sezonunda Arjantin'in Deportivo Cali takımından Bursaspor'a transfer oldu. 2014 yılına kadar Bursaspor'da top koşturan Batalla, 2014-2015 sezonunda Çin'in Bejing Guoan takımına transfer olurken bu sene tekrar Bursaspor'a transfer oldu.

ELE BAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Gizli tanık Arif, Bursaspor'un eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'la ilgili ilginç bilgiler verdi. Arif, Sağlam'ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le görüştüğünü söyledi.