Antalyaspor Teknik Direktörü Çalımbay Açıklaması

'Futbol takımına yurt dışında transfer gelir, gazetelerde manşet olur. Amatör sporcu büyük bir başarı kazanmıştır, maalesef o küçücük bir yer alır. Bu da amatöre verdiğiniz değerle ilgili bir göstergedir'

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Türkiye'de amatör sporlara gereken değerin verilmediğini söyledi.

Çalımbay, Belek Turizm Merkezi'nde bir otelde gerçekleştirilen Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 3. Başkanlar Kurulu Toplantısı ve Amatör Spor Kulüpleri Çalıştayı kapsamındaki panele katıldı.

Çalımbay, yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk defa amatör kulüplere bu kadar değer verildiğini gördüğünü ve çok mutlu olduğunu belirtti. Türkiye'de amatör sporların her zaman dışlandığını ve geri planda kaldığını dile getiren Çalımbay, 'Futbol takımına yurt dışından transfer gelir, gazetelerde manşet olur. Amatör sporcu büyük bir başarı kazanmıştır, maalesef o küçücük bir yer alır. Bu da amatöre verdiğiniz değerle ilgili bir göstergedir.' diye konuştu.

Futbolculuk döneminde Beşiktaş kariyerinden örnek veren Çalımbay, genç takımdan kendisinin ve Sergen Yalçın'ın yetiştiğini, diğer arkadaşlarının tamamının amatör takımlardan alındığını ve hepsinin birer yıldız olduğunu anlattı. Amatör sporculara değer vermek gerektiğini vurgulayan Çalımbay, 'Onlardan çıkacak cevherlerimizi bir an önce bulmamız gerekiyor.' ifadesini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de konuşmasında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin amatör sporlara verdiği desteğin, Türk sporunun geleceğine yapılan en önemli yatırımlardan olduğunu belirtti. Belediye olarak profesyonel takımlara tesisleşme adına destekler verdiklerini anlatan Türel, 'Antalyaspor'a Avrupa'da eşi benzeri olmayan bir tesis kazandıracağız. Aynısını Alanyaspor için Alanya'da yapmayı düşünüyoruz.' şeklinde konuştu.

Türel, altyapıya yapılan yatırımın, sporun geleceğine yatırım olduğunu dile getirerek, Türkiye'de ilk defa spor kolejini Antalya'da kuracaklarını kaydetti.

Paneli, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Kocaeli'deki bazı ilçelerin belediye başkanları ve federasyona üye 322 spor kulübünden başkanlar takip etti.

Kaynak: AA