Karşıyaka-Aydınspor 1923 Maçındaki Olay

TSYD İzmir Şubesi: 'Bu sporcuya hem kulübü Karşıyaka'nın hem de Türkiye Futbol Federasyonunun gereken yaptırımı uygulamasını bekliyoruz'.

TSYD İzmir Şubesi, Karşıyaka forması giyen Behram Zülaloğlu'nun, Aydınspor 1923 maçının devre arasında gazeteci Deniz Biricik'e yönelik hakaret ve saldırı girişimini kınayarak, bu sporcuya hem kulübü Karşıyaka'nın hem de Türkiye Futbol Federasyonunun gereken yaptırımı uygulamasını beklediklerini bildirdi.

TSYD İzmir Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, İzmir Atatürk Stadı'nda dün oynanan Karşıyaka-Aydınspor 1923 maçının devre arasında Karşıyakalı futbolcu Behram Zülaloğlu'nun TSYD üyesi Habertürk gazetesi muhabiri Deniz Biricik'e yönelik hakaret ve fiziki saldırı girişimi kınandı.

Behram Zülaloğlu'nun performansına ilişkin yaptığı eleştirilerin, gazeteci Deniz Biricik'e saldırmasının haklı gerekçesi olamayacağının vurgulandığı açıklamada, 'Eleştiri, gazetecinin hakkı ve görevidir. Eleştiriye uğrayan, kişilik haklarına saldırıldığını ya da hakarete uğradığını düşünüyorsa yapması gereken mahkemeye başvurmaktır, saha içinde kabadayılık yapmak değil. Kaldı ki, Deniz Biricik için böyle bir iddia da söz konusu bile değildir.' ifadesi kullanıldı.

- 'Cezasız bırakılmamalı'

Bu olayların benzerlerinin önüne geçilebilmesi için saldırının kınanmasını yeterli görmedikleri dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Bundan önceki örnekler de bize gösterdi ki, canı sıkılan yönetici, teknik adam ya da futbolcu, genç muhabirlere saldırmayı öfkesini dışa yansıtmanın en kolay ve en risksiz yolu olarak görüyor. Dolayısıyla bu sporcuya hem kulübü Karşıyaka'nın hem de Türkiye Futbol Federasyonunun gereken yaptırımı uygulamasını bekliyoruz. Saldırının cezasız bırakılmasının, bunu onaylamak anlamına geleceğine dikkati çekiyoruz. Spor muhabirleri, spor yazarları dileyenin dilediği gibi üzerine yürüyüp, küfür ve hakaret edebileceği, canı sıkılanın öfkesini çıkarabileceği zayıf halkalar değildir.'

Kaynak: AA