Cizre Hentbol Takımları Destek Bekliyor

Bölgesel Amatör Hentbol Ligi (BAL) Grup takımlarından şampiyon olan Cizre Yıldızlar Spor Kulübü ve üçüncü olan Cizre Memuzin Spor Kulübü Hentbol takım başkanları ilçede sportif faaliyetleri sürdürmek için ilçe yöneticileri ve halktan destek beklediklerini bildirdiler.

Cizre Yıldızlar Spor Başkan Yardımcısı Burak Canoruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hentbol olarak takım kurdukları ve yaklaşık bir yıl boyunca çeşitli salonlarda ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne ait salonda çalıştıklarını söyledi.

Cizre’de meydana gelen terör olayları nedeniyle çalıştıkları salonun zarar gördüğü dile getiren Canoruç, şunları kaydetti:

'Takıma destek çıkmaları için Cizre’nin çeşitli saygın büyük insanlarına başvurduk insanların yanına gittik ve derdimizi anlattık. Böyle bir takımın olduğunu, takımın desteğe ihtiyacı olduğunu ve bize yardımcı olmalarını talep ettik. Ama şu ana kadar hiç kimse bize dönmedi ve hiç kimse destek çıkmadı. Bir hafta sonra Eskişehir’de 2. lige yükselme terfi final maçlarımız var. Eğer kulübümüze bir desek gelmese biz maça gitmeyeceğiz. Ve bundan öncede sarf ettiğimiz çabalarımız boşa gidecektir. Aynı zamanda da yaptığımız tüm çalışmalarımız heba olacak. Ama biz kıt imkanlarla kazandığımız bu başarıların ve çalışmaların heba olmasını istemiyoruz. Çünkü biz iyi bir takımız iyi bir spor klubüyüz. Cizre'yi batıda en üst bölgelerde temsil etmek için çalışıyoruz. Bunun için Cizre halkından, iş adamlarından ve mülki idare amirlerinden bize destek olmalarını istiyoruz.'

Cizre Memuzin Hentbol Takımı Başkan Yardımcısı İslam Bağdur de, İdil ilçesinde düzenlenen bölgesel lig amatör maçlarında ilk üçe girerek bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Bağdur, şöyle konuştu:

'Bunun meyvesi olarak ta 8-12 Ekim tarihlerinde Eskişehir’de düzenlenecek 2.lige terfi maçlarında oynamaya hak kazandık. Ancak bu tür maçlara giderken ulaşım, konaklama, spor malzemeleri gibi ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu yola çıkmadan önce bu zorlukların olduğunu biliyorduk. Yani en azından Cizreli gençler olarak özellikle ve çocukları sokaklardan alıp spora teşvik etmek için bu kulübü kurduk ancak ne iş adamlarımızdan nede Cizre Halkından destek göremedi.'

Kaynak: AA