2016 Türkiye Trial Şampiyonası 5. Ayağı Start Aldı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen Türkiye Trial Şampiyonası’nın 5. ayağında pilotların zorlu parkurlardaki yarışı seyircilere heyecan dolu anlar yaşattı.

Yardımlaşma ve off-road ruhunun ön planda tutulduğu, 2 araç ve 4 sporcudan oluşan takımların, parkuru en kısa sürede geçebilmek için mücadele ettiği trial branşındaki yarışlar, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde oluşturulan özel parkur alanında başladı.

Karabük Off-road Kulübü (KARDOFF) tarafından düzenlenen organizasyonda 32 sporcu ve 16 arazi aracından oluşan 8 takımın mücadelesine sahne olan yarışlar büyük ilgi gördü. Yardımlaşma ve off-road ruhunun ön planda tutulduğu, 16 adet 4x4 arazi aracının pilotlarının mücadelesi nefesleri kesti. Çamurlu ve dik yamaçlardan oluşan engebeli parkurlarda devrilen cipler iş makinesi ve görevlilerin yardımıyla tekrar yarışa döndürüldü.

Pilot aracından sonra telefonun peşine düştü

Öte yandan devrilen arazi aracın pilotu yardımcı pilotlar ve görevliler tarafından çıkarılırken, aracın pilotu Ali Özgedik çamurun içine düşen telefonun derdine düştü. Devrilen aracın kaldırılmasının ardından pilotun cep telefonu görevlilerin yardımı ile çamurun içinde didik didik arandıktan sonra bulundu.

Yarışlar yarın yapılacak mücadele ile sona erecek.

Yarışlar ile ilgili açıklama yapan KARDOFF Başkanı Ahmet Demir, 2106 Türiye Tiral Şampiyonsunun 5. ayak yarışlarına ev sahipliği yaptıklarını söyleyerek, yarınki etapların da heyecanlı olacağını kaydetti.

Kaynak: İHA