Bu Takımın Hepsi Akraba

Nevşehir Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bayan Voleybol Takımı’nın tamamı aynı köyden ve akrabalardan oluşuyor.

Nevşehir Merkez ilçede eğitim öğretimine devam eden Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Voleybol Takımı’nın oyuncularının tamamının aynı köyden ve akraba olması dikkatler çekiyor. Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Voleybol Takımı Kaptanı Esma Ertaş voleybolu çok sevdiklerini söyleyerek, "Ben Özyayla köyünden geliyorum. Hepimiz Özyayla köyünden geliyoruz. Bütün takım akraba. Voleybolu çok seviyoruz. Ayrıca voleybolun hayatımızdaki her kademesinde olmasını istiyoruz" dedi.

Voleybol takımı oyuncularından Ganimet Altuntaş ise, "Bu sporumuzu öncelikle Özyayla köyündeki Yusuf hocamıza borçluyuz. Biz onun sayesinde buralara geldik. Daha sonra ise şu anki beden eğitimi öğretmenimiz Melahat hocamıza borçluyuz. Bütün takımın akraba olmasının bizim için çok büyük avantajı var. Birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Yani başka arkadaşlarla çok samimi olmayınca anlaşamıyoruz ama aynı takımda olunca aynı akraba da olunca her şey çok güzel oluyor" şeklinde konuştu.

Voleybol takımı oyuncularından Gamze Eraslan da akraba olmalarının kendilerine avantaj sağladığını dile getirerek, "Özyayla köyünden geliyoruz. Aynı takımda ve akrabayız. Takımda olmamız ve birbirimizi tanımamız bizim için avantaj ve bundan da gurur duyuyoruz" diye konuştu.



MELAHAT BUKAN: "İLK DEFA BÖYLE BİR TAKIM ÇALIŞTIRIYORUM"

Beden eğitimi öğretmeni Melahat Bukan ilk kez böyle bir takım çalıştırdığını ve takımın aynı köyden ve akrabalardan olmasının büyük bir avantajını yaşadığını kaydetti.

Bukan, "İlk defa böyle bir takım çalıştırıyorum. Aynı köyden gelen. Tabi ki bu çok büyük bir avantaj. Aynı köyden geliş gidişleri aynı saatte olduğu için. Tabi ki sadece kendim değil Özyayla köyünden gelen bu çocukların altyapısını oluşturan beden eğitimi öğretmeni arkadaşım Yusuf Kaya’nın da çok büyük katkıları var. Onun hazırladığı bu takımı ben de burada devam ettirmeye çalışıyorum. Bu sene il ikincisi olduk. İnşallah seneye de şampiyon oluruz. Bu takımda en büyük avantajım çocukların birbirlerini tanıması. Birbirleriyle çok yakın bağlarının olması. Takım ruhunun çok büyük olması. Bunlar bize çok büyük katkılar sağlıyor. Ve aynı köyden oldukları için geliş gidiş saatlerinde de hiçbir problem olmadığı için bu en büyük avantaj benim için" ifadelerini kullandı.

OKUL MÜDÜRÜ GÜNEŞ: "ÖĞRENCİLERİMLE GURUR DUYUYORUM"

Okul Müdürü Fatma Güneş ise yaptığı açıklamada, "Ben kızlarımla ve öğretmenlerim ile gurur duyuyorum" dedi.

Güneş, "Özyayla köyünden gelen öğrencilerimiz ile gurur duyuyoruz. Bu başarıda tabi ki en büyük emeği geçen en büyük fedakarlığı yapan her zaman söylüyorum beden eğitimi öğretmenimizdir. Kızlarımı sportif etkinliklere hazırlayan, bu yeteneklerini ortaya çıkaran öğretmenimiz canla başla fedakarca çalışmıştır. Emeği çok büyüktür. Kızlarıma ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA