TKİ Linyitspor'daki Sıkıntılar Masaya Yatırıldı

KÜTAHYA - Spor Toto 3. Lig takımlarından TKİ Linyitspor'da yaşanan sorunların giderilmesi için Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, ilçedeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kulüp yöneticileri bir araya geldi.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Maden-İş Sendikası'nda yapılan toplantıdaki konuşmasında, TKİ Linyitspor'un, 1. Lig'e kadar yükselerek ilçenin adını en geniş şekilde duyuran önemli bir değer olduğunu söyledi.

Takımın kötü gidişine el birliğiyle çare üretilmesi gerektiğini savunan Hatipoğlu, "Bundan sonraki hedefimiz hep birlikte birlik içinde takımımızı daha iyi bir noktaya taşımak için uğraşacağız. Hepimiz bunun için elimizi taşın altına koymalıyız" dedi.

Güler de takımın yeniden çıkış yapması ve başarılarının artarak devamı için desteklerinin süreceğini bildirdi.

TKİ Linyitspor'un ilçedeki sosyal yaşamın bir üyesi olduğunu dile getiren Güler, şöyle konuştu:

"Tavşanlı'daki çoğu insan burada futbol oynamıştı. Oynamayanların da mutlaka sempatisi vardır. Kulübün PTT 1. Lig'e çıktığı dönemdeki performansını Süper Lig'e çıkmak yerine mevcut ligde kalma üzerine kullansaydı bu takım bugün biraz daha farklı bir noktada olurdu. O dönem takımı Süper Lig'e iten bir anlayış maalesef süreci ekonomik anlamda farklı bir noktaya getirdi. Biz geçmişte nasıl bu kulübün yanında olduysak önümüzdeki dönemde yer alacağız. Takımın başarısı Tavşanlı'nın başarısı olacaktır. Bundan dolayı elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya çalışacağız."

Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın ise takıma daha geniş kitlelerce sahip çıkması gerektiğini savundu.

Kaynak: AA