Aydınlı Sporcular Madalyaları Silip Süpürdü

Türkiye Wushu Şampiyonası’nda Aydın’ı temsilen eden sporcular, kazandıkları 17 madalyayla büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye Wushu Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Minik-Yıldız Sanda ve Geleneksel Taolu Türkiye Wushu Şampiyonası, Antalya’da gerçekleştirildi.

Aydın’ı şampiyonada 14 sporcu temsil etti. Şampiyonaya Aydın Kung Fu Spor Kulübünden 6 sporcu, Aydın Üniversiteliler Spor Kulübünden 2 sporcu ve ferdi olarak Karacasu ilçesinden 6 sporcu katıldı.

Şampiyona Sanda ve Geleneksel Tao olmak üzere iki kategoride gerçekleşti. Bazı sporcular iki kategoride de yarıştığı için çift madalya kazandı.

Sanda yarışmalarında Aydın Kung Fu Spor Kulübü sporcuları minik yıldız bayanlar 25 kg. kategorisinde Zehra Toral ve Nazlı Develioğlu Türkiye 3’üncülüğü, 31 kg. kategorisinde Elif Hayriye Yılmaz Türkiye 2’nciliği, yıldız bayanlar 48 kg. kategorisinde Fadime Atalay Türkiye Şampiyonluğu, yıldız bayanlar 52 kg. kategorisinde Nefise Atalay Türkiye Şampiyonluğu, minik yıldız erkekler 41 kg. kategorisinde Furkan Ozan Duman Türkiye Şampiyonluğu, ferdi sporcularda minik yıldız bayanlar 43 kg. kategorisinde Sudenur Ekiz Türkiye 2’nciliği, 28 kg. kategorisinde Büşra Fışkınlı Türkiye 3’üncülüğü ve minik yıldız erkekler +45 kg. kategorisinde Furkan Kaya Türkiye 3’üncülüğünü elde etti.

Tao yarışmalarında 4.grup shaolinquan stili 12 yaş altı bayan kategorisinde Nazlı Decelioğlu Türkiye 2’nciliği, Elif Hayriye Yılmaz ve Zehra Toral Türkiye 3’üncülüğü, ferdi sporcular 4.grup kunwujian stili 12 yaş altı bayan kategorisinde Sudenur Ekiz Türkiye Şampiyonluğu, Büşra Fışkınlı Türkiye 2’nciliği, büyük bayanlar chaquan stilinde Duygu Ülker Türkiye 3’üncülüğü ve kunwujian stilinde Türkiye Şampiyonluğu, Ezgi Kocaköse de kunwujian stilinde Türkiye Şampiyonluğu elde etti.

Şampiyonada elde edilen bu sonuçlar neticesinde Aydınlı sporcular sanda kategorisinde 3 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Türkiye ikinciliği, 4 Türkiye üçüncülüğü ve tao kategorisinde 3 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Türkiye ikinciliği, 3 Türkiye üçüncülüğü olmak üzere toplamda 17 madalya ile geri döndü. Aydın Kung Fu Spor Kulübü Başkanı Antrenör Murat Kaya ile derece elde eden başarılı sporcular, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’i makamında ziyaret etti.

Sporcuları ve antrenörlerini kutlayan İl Müdürü Bekir Çeker, “İlimizi temsilen katılan sporcularımızın bu gurur verici başarılarından dolayı canı gönülden tebrik ediyorum ve gözlerinizden öpüyorum. Ayrıca sizlere emek veren antrenörlerinizi de tebrik ediyorum. Allah sizlere nice şampiyonluklar görmeyi nasip etsin. Hepinize eğitim hayatında ve spor hayatında başarılar diliyorum” dedi

Antrenör Murat Kaya da, “Kurum olarak ve şahsi olarak desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen İl Müdürümüz Bekir ÇEKER’e teşekkür ediyorum. İnşallah daha iyi derecelerle tekrar ziyarete geleceğiz” dedi.

İl Müdürü Bekir Çeker, başarılardan dolayı sporculara hediyeler takdim etti ve hatıra fotoğrafı çekilerek ziyaret sona erdi.

Kaynak: İHA