Orduspor Başantrenörü Deringöl Açıklaması

"Kazanabileceğimiz bir maçtan mağlubiyetle ayrılmak zorunda kaldık. İyi bir kadro ile çıksaydık, rakibimizi yenebilirdik"

ORDU - Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde deplasmanda Basketbolu Geliştirenler Derneği'ne 80-69 yenilen Orduspor'da, mağlubiyet üzüntüsünü yaşanıyor.

Başantrenör Levent Deringöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maça iyi başladıklarını belirterek, "Güçlü bir rakibe karşı oynadık. Maçın ilk periyodunu önde kapatmayı başarmıştık ancak maçın ikinci devresinde özellikle eski oyuncumuz Vandersloot'un üst üste bulduğu sayılarla fark bir anda açıldı ve maçı kaybettik" dedi.

Orduspor olarak en büyük sıkıntılarının oyuncu rotasyonu olduğunu ifade eden Deringöl, "Basketbolu Geliştirenler Derneği maçında 3 yabancıyla oynadık. Kaptanımız Gülşah Akkaya da sakatlığından dolayı bu maçta forma giyemedi. Hal böyle olunca çok kısıtlı bir kadro ile maçı tamamlamak zorunda kaldık" diye konuştu.

Deringöl, takımdan 3 önemli oyuncunun ayrılmak zorunda kaldığını kaydederek, "Bu oyuncuların yerine 2 oyuncu transfer etmiştik ancak en son takımdan ayrılan Jelena Milovanovic'in yerine transfer yapamadık. Dolayısıyla Basketbolu Geliştirenler Derneği maçında bunun eksikliğini yaşadık" ifadesini kullandı.

Çok kısıtlı bir kadroya rağmen rakipleri karşısında ellerinden gelen mücadeleyi yaptıklarını vurgulayan Deringöl, "Kazanabileceğimiz bir maçtan mağlubiyetle ayrılmak zorunda kaldık. İyi bir kadroyla çıksaydık, rakibimizi yenebilirdik ancak sahaya eksik çıktığın zaman yapacak bir şey olmuyor. Çaresiz kalıyorsunuz. Maalesef ortaya da böyle sonuçlar çıkıyor. Tek kelimeyle üzgünüz" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA