Beledeyinin Desteğiyle Türkiye Şampiyonu Oldu

Yıldızlar İşitme Engelliler Güreş Şampiyonasına Çat Belediyesinin desteğiyle katılan Sönmez, Türkiye şampiyonu oldu Sönmez, 5 Mayısta İran'da yapılacak dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

Yıldızlar İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası’na Çat Belediyesi’nin desteğiye katılan 15 yaşındaki Mehmet Akif Sönmez, hem serbest hem de grekoromende derece elde ederek Türkiye Şampiyonu oldu.

Çat Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ankara'da Yaşar Doğu Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda rakiplerini yenen Mehmet Akif Sönmez Türkiye birincisi oldu. Sönmez, bu başarısıyla 5 Mayıs'ta İran'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı.

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, belediye olarak sadece spor, sosyal ve kültür alanında çocuk ve gençlere destek olduklarını dile getirerek, 'İran’da 5 Mayıs'ta yapılacak Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek Mehmet Akif'i kutluyoruz. Akif, elde ettiği bu dereceyle Çat’ın, Erzurum ve Türkiye’nin gururu oldu göğsümüzü kabarttı. Yavrumuzun gözlerinden öpüyorum. Belediye olarak spora ve sporculara her zaman desteğimiz devam edecek' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA