Barcelona Zirvedeki Yerini Sağlamlaştırdı

Barcelona: 2 Atletico Madrid: 1 Atletico Madrid, son 25 dakikayı 9 kişi oynadı Arda Turan, 66. dakikada Rakitic'in yerine oyuna girdi

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 22. haftasında Barcelona, sahasında oynadığı maçta Atletico Madrid'i 2-1 yenerek zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Karşılaşmaya çok iyi başlayan Atletico Madrid, hemen 2. dakikada Griezmann ile Barcelona kalesinde tehlikeli oldu. Barcelona'nın sahada istediği gibi top dolaştırmasına izin vermeyen, rakibi üzerine baskı kuran Atletico, 10. dakikada sağ kale çizgisinde Saul'un ortasında topu ağlara gönderen Koke'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Madrid takımı hücum oynamaya devam edip, farkı artırmaya çalışsa da 20. dakikadan itibaren Barcelona sahada dengeyi sağlamaya başladı. Art arda ataklar yaparak Atletico defansına zor anlar yaşatan, özellikle 29. dakikada Luis Suarez'in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda gole çok yaklaşan Barcelona, 30. dakikada Jordi Alba'nın yerden yaptığı ortada cezasahası içinde yine aynı şekilde yerden topa sert vuran Messi'nn golüyle skora eşitliği getirdi: 1-1

Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren ev sahibi takım, 38. dakikada Luis Suarez'in güzel golüyle 2-1 öne geçti. Sağ kanattan gelişen Barcelona atağında Dani Alves'in uzun pasında topla buluşan Uruguaylı futbolcu fizik gücünü çok iyi kullanarak, Atletico defansını geride bırakıp topu kaleci Oblak'ın bacakları arasından ağlara gönderdi: 2-1

44. dakikada girdiği ikili mücadelede Arjantinli futbolcu Messi'ye sert bir şekilde faul yapan Filipe Luis, maçın hakemi Undiano Mallenco'nun çıkardığı kırmızı kartla soyunma odasına gönderildi.

On kişi kalan Atletico'da teknik direktör Simeone, ikinci yarıya Gabi'nin yerine Jesus Gamez'i oyuna alarak başlamayı tercih etti. Atletico, ilk yarıda olduğu gibi ikinci 45. dakikaya da hızlı bir başlangıç yaptı.

56. dakikada sağ kanattan Carrasco'nun ortasında kaleye çok kısa mesafede Griezmann'ın yatarak vuruşunda son anda topu kornere göndermeyi başaran kaleci Bravo, mutlak bir golü önledi.

65. dakikada Atletico Madrid'in defansındaki en önemli isimlerden olan Diego Godin, Luis Suarez'e yaptığı faulden dolayı ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek, takımını sahada 9 kişi bıraktı. Teknik direktör Simeone, hemen forvet Griezmann'ı oyundan alıp, yerine defans oyuncusu Savic'i oyuna soktu.

Karşılaşmanın son 25 dakikasında 9 kişi kalan Atletico'yu kendi yarı sahasına mahkum eden Barcelona, buna rağmen savunmayı geçmeyi başaramadı.

La Liga'da haftanın en önemli maçında Barcelona, Atletico Madrid'i 2-1 yendi.

Bu sonuçla puanını 51'e yükselten Barcelona, 1 maç eksiği bulunmasına rağmen lider olduğu La Liga'da avantajını artırdı. Barcelona, 16. haftadan eksik kalan deplasmandaki Sporting Gijon maçını 17 Şubat'ta oynayacak. La Liga'da 2. sıradaki Atletico Madrid ise 48 puanda kaldı.

- Arda Turan 66. dakikada oyuna girdi

Hastalığından dolayı hafta başında antrenmanlara çıkamayan Arda Turan, yedekler arasında kaldı.

Teknik direktör Luis Enrique, 66. dakikada Ivan Rakitic'in yerine Arda'yı oyuna aldı.

78. dakikada Sergio Busquets'in pasında Atletico ceza sahasında önemli bir pozisyona giren Arda'nın yerden güzel vuruşunda top kale direğinin yanından auta gitti.

La Liga'da Barcelona formasıyla ilk defa eski takımına karşı oynayan Arda'nın bugün 29. yaş günü olması da milli futbolcu için unutulmayacak bir anı oldu.

- Tribünlerde Türk bayrakları

Arda Turan'ın Barcelona'da oynamaya başlamasıyla birlikte Nou Camp'ta Türk taraftarların sayısının da arttığı gözlendi.

Tribünlerde 10'dan fazla Türk bayrağının dalgalanması ve Barcelonalı taraftarların takımları mağlup durumda olduğu dakikalarda hafif sakatlık geçiren Neymar'ın yerine saha kenarında ısınmaya başlayan Türk futbolcu için 'Arda Turan' diye tezahürat yapmaları dikkati çekti.

Ayrıca, Barcelona Kulübü, karşılaşmanın öneminden dolayı Barcelona ve Katalonya bayraklarının içiçe olduğu 85 bin bayrağı taraftarlarına dağıttı. 94 bin 990 kişinin izlediği maç sırasında tribünlerden 'bağımsızlık sloganları' atıldığı duyuldu.

Kaynak: AA