Kardemir Karabükspor Başkanı Tankut Açıklaması

'En kolay transfer bile devre arasında çok zor gerçekleşiyor'.

PTT 1. Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un Başkanı Hikmet Feridun Tankut, en kolay transferin bile devre arasında zor gerçekleştiğini söyledi.

Tankut, gazetecilere yaptığı açıklamada, transfer çalışmalarını sürdürdüklerini, iki futbolcu daha alacaklarını belirtti.

Ligde 19 haftanın ardından 33 puanla lider olduklarını hatırlatan Tankut, 7-8 takımın puanının birbirine çok yakın olduğunu belirterek, 'Bir takımın, bir maç alsa birinci, bir maç kaybetse sekizinci olacağı bir ligde mücadele ediyoruz. Daha çok desteğe ihtiyacımız var. Taraftar ve halkın desteğine ihtiyacımız olduğu bir dönemde, o desteği göremiyoruz' diye konuştu.

Kardemir Karabükspor'un, sezon başında yapılan doğru hamlelerle yoluna devam ettiğini kaydeden Tankut, şöyle konuştu:

'İki transferle arayı kapatacağız. Birçok takım 17-18 transfer yapıyor. Ara transferin ne kadar zor olduğunu görüyoruz. Alacağımız futbolcu mutlaka takıma katkı yapsın istiyoruz. Transferde 20-25 gündür zorlanıyoruz. En kolay transfer çalışması bile devre arasında çok zor gerçekleşiyor. Maliyet olarak sezon başı daha düşük olacağınız bir futbolcu devre arasında daha da fazla ücret ödenen transfer oluyor.'

Ligde ikinci yarının daha iyi geçeceğine inandığını belirten Tankut, 'Son maça kadar şampiyonun belli olmayacağını düşünüyorum. Kalan son 15 maçı bir final havasında yapıp ipi göğüsleyeceğiz, diye umut ediyorum' ifadesini kullandı.

Yunan futbolcu Theofanis Gekas'la görüştükleri yönündeki haberlerin doğru olmadığını kaydeden Tankut, şunları kaydetti:

'Biz Gekas'la hiç ilgilenmedik. Kendisi beni 3-4 ay önce ziyaret etmişti ve forma getirmişti ama düşünmedik. O tür futbolcular son dönemlerini yaşıyorlar. Dolayısıyla son süreç içerisinde idare edebilmek sıkıntı. LuaLua'yı da düşünmedik, Gekas'ı da düşünmedik. İspanya'dan düşündüğümüz transferi bugün yarın gerçekleştirebilirsek, bize katkı sağlayacağını düşünüyorum.'

Kaynak: AA