İspanyollar için Arda artık sihirbaz

Athletic Bilbao maçında fantastik paslar atan Barcelona’nın yıldızı Arda Turan, alkış toplamaya devam ediyor. İspanyollar, milli futbolcuya ‘Sihirbaz’ yakıştırmasını yaptı

İspanyollar için Arda artık sihirbaz
İspanyol devi Barcelona, Kral Kupası çeyrek final ilk ayağında konuk olduğu Athletic Bilbao'yu 2-1 devirdi. Munir El Haddadi ve Neymar’ın golleriyle tur kapısını aralayan Barça’da en çok konuşulan isimlerden biri ise Arda Turan oldu. 66 dakika oyunda kalan Milli Takımımız’ın kaptanı Arda, takım arkadaşlarına verdiği paslar ve fantastik çalımlarıyla İspanyollar futbolseverlerde hayranlık uyandırdı. Haddadi’nin attığı gol önce asistin pasını şık çalımın ardından veren Arda için İspanyol basını ‘Sihirbaz’ yakıştırmasını yaptı.

Yerini garantiliyor


Barcelona’nın transfer yasağından dolayı 6 ay forma için bekleyen Arda, gösterdiği performansla yıllardır Katalan devinde oynuyormuş havası sezdiriyor. Şu ana kadar oynadığı maçlarda skora etki eden yıldız orta saha oyuncusunun bu performansı ilerleyen zamanda 11’deki yerini garantiye almasını kolaylaştırıyor. Lionel Messi’nin yaşadığı sakatlık süresi henüz netlik kazanmadı ve Arjantinli’nin ligde oynayıp, oynamayacağı belli değil. Hafta sonu Malaga’ya konuk olan Barça’da Arda’nın karşılaşmaya 11’de başlaması bekleniyor.

Takımın lideri oldu

Bilbao maçında 57 kez topla buluşan Arda, %90’lık pas başarısıyla takımında en yüksek rakamı yakaladı.

Skora etki etmeye devam

Barcelona formasıyla toplamda 5 resmi maçta görav alan Arda, takımına 2 asistlik katkıda bulundu.

Milli futbolcu, daha önce oynadığı reklam filminde sihirbaz olup, rakibini ikiye ayırmıştı.