Bakan Sarı, Minik Güreşçileri Ağırladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı: 'Yegane amacımız gelecek nesillere daha güzel bir dünya, daha güzel bir Türkiye bırakmak'.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 'Yegane amacımız gelecek nesillere daha güzel bir dünya, daha güzel bir Türkiye bırakmaktır' dedi.

Sarı, bakanlığının himayesindeki Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde 2014 yılından itibaren faaliyet gösteren Tapu Kadastro Spor Kulübü'nün minik güreşçilerini makamında ağırladı.

Bakan Sarı, minik sporculara, 'Sizleri buraya davet ettik, hoş geldiniz. İnşallah biz de sizin yanınıza geleceğiz ve müsabakalarınızda tezahürat yaparak sizleri destekleyeceğiz. Bundan sonraki süreçte de bakanlık olarak, bu genç sporcu kardeşlerimize, yavrularımıza elimizden gelen desteği vereceğiz. Sizlerin başarısı bizim başarımız demektir. Sizin her türlü ihtiyacınızı karşılamak için buradayız' diye konuştu.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle çalıştıklarını anlatan Sarı, şunları söyledi:

'Yegane amacımız gelecek nesillere daha güzel bir dünya, daha güzel bir Türkiye bırakmak. Sadece eğitim alanında değil, spor alanında da çocuklarımızın özgüveni tam, başarılı insanlar olarak yetişmesi noktasında bakanlık olarak elimizden gelen her türlü desteği vermek istiyoruz. Bu çok güzel bir çalışma ve 2 yıldır devam ediyor. İnşallah uluslararası başarılara imza atacak güreşçiler yetiştireceğiz.'

Minik sporcularla sohbet ederek, onlara sorular soran Bakan Sarı, çocukların istek ve taleplerini dinledi.

Sporcuların Keçiören'de daha iyi antrenman yapabilecekleri bir spor salonu talebi üzerine Sarı, isteğe olumlu karşılık verdi ve ilgili belediyeye konuyu ileteceğini belirtti.

Bakanlık çalışmaları hakkında çocuklara bilgiler vererek, onları çevreye duyarlı olmaları konusunda öğütleyen Sarı, özellikle çöpleri ve pet şişeleri yere atmamalarını, atık piller ve atık yağlar konusunda duyarlılık göstermelerini istedi.

Bakan Sarı, ayrıca çocuklara el, vücut ve çevre temizliğine azami dikkat etmelerini tavsiye etti.

Kabulde, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Gökhan Kanal ve antrenörler de spor kulübünün faaliyetleri ve minik güreşçilerin spora ve güreşe başlama serüvenlerini anlattı.

6-14 yaş aralığındaki 45 miniğin, Anadolu'nun farklı illerinden göç eden, genellikle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarından oluştuğunu, 4 öğrencinin yetiştirme yurtlarında kaldığını, bir sporcularının ise milli takım kampına çağrıldığını Belirten Kanal, 'En büyük hedefimiz, 2020 veya 2024 Olimpiyatlarında bu miniklerden bir veya bir kaçının ülkemizi ve milli formamızı temsil etmesidir' dedi.

Konuşmaların ardından minik sporcular Bakan Sarı'ya çiçek, şal, forma, kupa ve madalya takdim etti.

Sarı da Elmadağ Karakucak güreşlerinde dereceye giren sporculara madalyalarını takarak, sporculara spor malzemeleri içeren çanta ve Ömer Seyfettin'in hikayelerinden oluşan kitap seti verdi.

Geçen mayıs ayında Elmadağ'daki Karakucak güreşlerinde madalya kazanan ve birinci olan çocuklardan 9 yaşındaki Efe Demirtaş ve 8 yaşındaki Kerem Lal da duygularını ve spora başlama serüvenlerini AA muhabirine anlattı.

Minikler ana okulunda güreşe başladıklarını ve güreşi hem ata sporu, hem de güçlendiren bir branş olduğu için çok sevdiklerini belirtti.

Kaynak: AA