Türk Futbolunun 27 Yıllık Acısı!

PTT 1. Lig takımlarından Samsunspor, 1989 yılında meydana gelen trafik kazasında kaybettiği futbolcu, teknik direktör ve kulüp çalışanlarını andı. Anma programına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

1989 yılında Malatyaspor deplasmanı için yola çıkan Samsunsporlu futbolcu ve kulüp çalışanları, kulübün otobüsü ile Havza’da trafik kazası geçirmişti. Kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badaloğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ile şoför Asım Özkan hayatını kaybetmişti. 27 yıl önce yaşanan olayın ardından bugün PTT 1. Lig’de mücadele eden Samsunspor, kazada hayatını kaybeden futbolcu, teknik adam ve kulüp çalışanlarını unutmadı.

Teknik Direktör Nuri Asan ve şoför Asım Özkan Samsun’da bulunan mezarları başında anılırken, futbolcu Muzaffer Badaloğlu Zonguldak’taki kabri başında, futbolcu Mete Adanır KKTC’deki kabri başında, Zoran Tomiç ise Yugoslavya’da bulunan mezarı başında sevenleri tarafından anıldı. Nuri Asan’ın Samsun Asri Mezarlık’ta bulunan kabri başında dualar okunurken, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsunspor Başkanı İsmail Erkut Tutu, kulüp yöneticileri, futbolcular, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları ve taraftarlar düzenlenen törene katıldı.

Samsunpor’un kaza geçirdiği otobüste bulunan Samsunspor’un o dönemki Asbaşkanı Mustafa Mutlu, 20 Ocak 1989 tarihinde yaşanan kazayı anlattı.

BAKAN KILIÇ: “TÜM TÜRKİYE’DEN BİRER FATİHA İSTİYORUM”

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Samsunspor’un kazası tüm spor camiasını derinden üzmüştür. Kazada hayatını kaybedenlerin Rabbim mekanlarını cennet etsin. Bunlar hiçbir zaman unutulmayacak. O günden bugüne görev yapmış, yöneticisinden futbolcusuna, malzemecisinden çaycısına kadar herkes bugünü hatırlayacak. Onların anısını en iyi şekilde çalışarak, ter dökerek çaba sarf edecekler. Rabbimizin hepimize çizmiş olduğu bir kader var. Sevenlerimizin kaybı bizleri üzmüştür. Rabbim bu tip kazadan herkesi muhafaza etsin. Eminim ki, futbola gönül vermiş herkes bugün Fatiha gönderecektir. Bugün bütün Türkiye’den bu kardeşlerimize birer Fatiha istiyorum” dedi.

Mezarlıklardaki anma programının ardından Samsunsporlu yöneticiler Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kızılay aracında kan verdiler.

Kaynak: İHA