Samulaş, Türk Futbol Tarihinin En Acı Gününü Unutmadı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş., Samsunspor’un 20 Ocak kazasının 27. yıl dönümü dolayısıyla istasyonlara 20 Ocak görseli astı, tramvaylardaki bilgilendirme panolarına da “Bugün Günlerden Samsunspor” yazısı yazdı.

20 Ocak 1989’da ertesi gün Malatya’da oynayacakları maç için kara yoluyla Samsun’dan yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan takım otobüsü kamyonla çarpışmış, Türk futbol tarihinin en acı günlerinden biri yaşanmıştı.

Havza ilçesi yakınlarındaki meydana gelen feci kazada Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan ile birlikte Futbolcular Muzaffer Badallıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve Şoför Asım Özkan hayatını kaybetmiş, birçok futbolcuda kaza nedeniyle futbola veda etmek zorunda kalmıştı.

Samsunspor kaza sonrasında kırmız-beyaz forma renklerine siyah rengi de eklendi. 26 yıldır Samsun’da bu acı gün gerek Samsunspor Kulübü gerekse Taraftar ve Samsun halkı tarafından ne unutuldu ne de unutturuldu.

Kazada hayatlarını kaybeden futbolcular tüm şehir genelinde olduğu gibi Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. tarafından da unutulmadı. Şehrin birçok yeri “20 Ocak 1989 Unutmadık, Unutturmayacağız” görselleri ile donatılırken, Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. tramvay, otobüs ve raylı sistem istasyonlarına da 20 Ocak görseli asıldı ayrıca, tramvaylarda bilgilendirme panolarında “Bugün Günlerden Samsunspor” yazısı ile yolcu taşımacılık hizmeti verdi.

Kaynak: İHA