25 Maç Yedeği Olmadan Sahaya Çıktı

Bilecikspor kalecisi Hakan Dura, 2014-2015 sezonunu ikinci yarısı ve 2015-2016 sezonunun ilk yarısı yedeği olmadan sezonu bitirdi.

Bilecik 1. Amatör Lig’de mücadele eden Bilecikspor’un İstanbul Karagümrük’lü kalecisi Hakan Dura, geçen sene 2014-2015 sezonunu ikinci yarısı ve 2015-2016 sezonunun ilk yarısı yedeği olmadan sezonu bitirdi. 2014-2015 sezonunu ikinci yarısında sadece bir maçta kırmızı kart gördüğünü anlatan Dura, “Bayırköy maçının 75’inci dakikasında kırmızı kart gördüm. Yedek kaleci olmayınca oyuna oyuncu Ekrem Dal geçmişti. Sonraki maçta filiz lisans ile bir kaleci maça çıkmıştı. Geçen sene 13 maç bu senenin ilk sezonunda 13 maç olmak üzere sadece bu maç var sıkıntı çektiğimiz. Yedek kaleci olmaması biraz sıkıntılara sebep oluyor. Üzerimde hep bir baskı oluyor ve pozisyonlara çıkarken hep bir tereddüt ile çıkıyorum. Ya bir kırmızı kart görürsem diye. Bu durum maçlarda pozisyonlara göre rahat hareket etmemi engelliyor tabi. Sakatlık olur, kart cezası olur. Bu bakımdan yedek kalecisiz çıkmanın zorlukları var. Maçlarda biraz daha stresli oluyorum bu yüzden. Bu sezon başında Kıvanç abi vardı yedek kaleci olarak. Oda sezonun ilk maçında Vitraspor maçında yedek kulübesinde kırmızı kart gördü. Ceza aldı ve sonra askere gitti, yine ben tek kaldım kalede. Bunca zaman takımda hiç tek başımayım, arkamda kimse yok demedim. Takımda 3 tanede yedek kaleci olsa bir şey fark etmez. Ben bildiğim işi yapıyorum, bir sıkıntı ya da bir dezavantaj yaratmıyor bana” dedi.

’’VİTRA MAÇINI KAYBEDERSEK BENİM İÇİN BAL LİGİ BİTER’’

2015-2016 sezonunun ilk maçı grup lideri olan Vitraspor maçını ölüm kalım maçı olarak gördüğünü anlatan Dura, “Vitraspor grubun lideri ve bizim 2 puan önümüzde. Bu maç bizim açımızdan 3 puanı almak zorunda olduğumuz bir maç olarak görüyorum. Eğer kaybedersek elimize gelmiş fırsatı yine kendi ellerimizle itmiş oluruz. BAL ligi şansı benim için bitmiş olur” dedi.

“SEZONUN 2 İKİ MAÇI BİZDE MORAL BOZUKLUĞU YARATTI”

Bilecikspor kalecisi Hakan Dura, 2015-2016 sezonuna ilk iki maçında alınan mağlubiyetlerin kendilerinde moral bozukluğuna yol açtığını anlattı. Mağlup oldukları 2 maç sonrası arka arkaya 11 maç kazandıklarını belirten Dura, sözlerine şöyle devam etti:

“İlk iki haftadan sonra herkeste bir moral bozukluğu oldu. Haftaya oynayacağız Vitra ve arkasından Osmaneli maçları gerçekten çok önemli. Devre arasında ilk bir hafta antrenman yapmadık. Pazartesi günü itibari ile 5 günlük bir çalışma başlayacak. Bu 15 günlük devre arasını sıkı sıkı çalışıp geçirseydik bizim açımızdan daha iyi olurdu.”

’’TARAFTARA KARŞI BOYNUMUZ BÜKÜLDÜ’’

Sezonun başında alınan 2 mağlubiyet sonrası taraftarlara karşı mahcup olduklarını belirten Dura, “İlk iki haftasından sonra taraftara karşı boynumuz büküldü. İlk iki maç çok destek oldular ve biz mağlup olduk. Ne tepki verseler haklılardı. Puan farkını kapatarak bir şekilde onlara kendimizi affettirmeye çalıştık. Puan farkınızda 2’ye düşürdük iyice. Vezirhaspor maçında ÜNİ11 ve Belekoma Tayfa bir oluşum içine girdiler. İnşallah Vitraspor maçında bizi sonuna kadar desteklerler. Ardından Osmaneli maçında da. Benim gözümde o iki maçı aldıktan sonra biz ligi şampiyon olarak bitiririz ve Bilecik halkının yıllardır hasretini yaşadığı BAL’a çıkarız. Taraftarımız bizi sonuna kadar desteklesinler. Biz Vitraspor maçında elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Son olarak Bilecikspor antrenörü hocam Fatih Savak bana hep abilik yaptı. Bugüne kadar desteğini hiç çekmedi. Ona da her şey için çok teşekkür ediyorum. Kulüp başkanımız da bizlere abi gibi davranıyor her istediğimiz yapıyor bu başarının arkasında hocam ve başkanım var” dedi.

Son olarak İstanbul’dan çocukluk arkadaşı olan Ertuğrul Güllük’ün geçen sezon takıma çok katkı sağladığını belirten Dura, taraftarlara Ertuğrul Güllük’ün 4-5 gün içerisinde Bilecikspor’a tekrar geleceği söyledi.

Kaynak: İHA