Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı'nın Başarı Hikayesi

5 yıl önce aralarında madde bağımlıların da bulunduğu gençlerden kurulan Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi takımı, Türkiye şampiyonluğuna kadar ulaştı. Zamanla profesyonelleşen ve önemli transferler yapan takım, Türkiye’yi geçen sene Avrupa’da temsil etti.

5 yıl önce Zeytinburnu Belediyesi, Özgürlük Parkı’na bir mobil buz pisti kurdu. Hem ilgiyi artırmak hem de sosyal bir proje oluşturmak için ’Doğaya destek sizden buz pateni biletiniz bizden’ sloganı benimsendi. İnsanlar geri dönüştürülebilir atıkları getirip buz pateniyle ücretsiz kayma fırsatını yakaladı.

Fakat buz pisti, daha sonra park aralarında madde bağımlılarından bulunduğu çocuklar tarafından zarar görmeye başladı.

Bunu gören yetkililer, çareyi bu çocuklardan bir buz hokeyi takımı kurmakta buldu. Zamanla profesyonelleşen, transferler yapan hatta Ukrayna’dan Kanada’dan da oyuncu getiren Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, 2014-2015 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Geçen sene de Türkiye’yi Avrupa’da temsil edip grup ikincisi olmayı başardı.

İlk takımdan bugüne kadar kalan isimlerden biri de Faruk Günel. Genç sporcu buz hokeyinin artık kendisi için bir meslek haline geldiğini söyleyerek, "Daha önce spor yapmıyordum. Şimdi spordan eve evden spora. Kendimi de bu alanda çok geliştirdim. Takım olarak da çok geliştik. Aramıza yeni arkadaşlar katıldı.

İlk takımdan aramızda başka arkadaşlar da var. Ama onlar askerde. Askerden geldikten sonra yine eski günlerdeki gibi beraber olacağız. İlk maçımızda 37 gol yemiştik, artık biz 37 atıyoruz” dedi.

“ONLAR İÇİN ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ’NÜ KURDUK”

Kulübün Başkanı Halit Albayrak da takımın kuruluş hikayesini, "Buz pisti kurulduktan sonra oradaki işleyişi bozan, uygulamayı deforme eden bazı arkadaşlarımız vardı. Sokakta hedefi olmayan, hiçbir işi bulunmayan, sporla uzaktan yakından alakası olmayan arkadaşlarımız vardı. Biz onlara belli bir saat verdik. Bu saat aralığında pist, sadece size ait dedik. 6-9 arası yaklaşık 7 ay boyunda o saat dilimini kullandılar. 3-4 ay sonra ise kendileri bir kıvama geldi. Sonra biz sırf onlar için Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübü’nü kurduk. Arkadaşlar daha sonra iddialı bir takım haline geldiler. Antrenörleri oldu, antrenör yardımcıları oldu. Malzemecileri oldu. İki santimlik çeliğin üzerinde yaptıkları hareketlerle kendi kabiliyetlerinin farkına vardılar" şeklinde anlattı.

Kaynak: İHA