Burhaniye'de Tekvandoya Üniversite Desteği

Balıkesir’in Burhaniye İlçesinde, Anadolu Spor Kulübü Ocak ayı ilk Tekvando kuşak terfi sınavını gerçekleştirdi. Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen sınava 3.Dan Siyah Kuşak sahibi olan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Oguzhan İlban da, destek oldu.

Burhaniye de, 22 sporcunun katıldığı kuşak sınavında büyük heyecan yaşanırken, sınavı veliler de izledi. Aynı zamanda öğrenci velisi olan Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, sınavın çok heyecanlı geçtiğini anlattı. Yeni oluşum içinde olan kulüplere destek istediklerini belirten Doç..Dr. Oğuzhan İlban,” Yükseköğretim olarak da yeni oluşum içerinde olan kulüplerimize destek veriyoruz. Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan Tekvando takımını kurduk. Önümüzdeki günlerde takımımız sporcularının da sınavlarını gerçekleştireceğiz. Bugün ise geleceğin parlayan yıldızları terfi için sınava giriyorlar. Bu minikler bizim için son derece önemli. Onların sporun içinde olabilmeleri için de bizim üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ailece buradayız, oğlumuzda tekvando camiasına dahil oldu, inşallah başarılı bir sporcu olur. Kuşak sınavını, Milli Antrenörlerimizden ve sporcularımızdan 4. Dan siyah kuşak Nejla Ağatekin, 3. Dan siyah kuşak Şeref Firidinlioğlu ve 2. Dan siyah kuşak Mehmet Pamuk’un oluşturduğu komisyon gerçekleştirdi. Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Başarılı öğrencileri katlayan Şeref Firidinlioğlu,” Gelecekte ülkemizi ve bayrağımızı temsil edecek başarılı sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bunun iç in de sorumluluğumuzun farkındayız. Bize destek olan Doç.Dr. Oğuzhan İlban hocamıza de teşekkür ediyoruz” dedi.

Kuşak sınavları sonucunda, Demirhan İlban birinci olurken, Ecrin Suna ikinci, Hale Aslan üçüncü ve Fatma Öykü de dördüncü oldu.

Kaynak: İHA