Batmanlı Karateci Türkiye Üçüncüsü Oldu

Kocaeli'de yapılan 'Ümit Genç 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası'nda Batman'ı temsil eden Bilal Yılmaz, Türkiye üçüncülüğünü kazandı.

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Bilal Yılmaz, 5-9 Ocak'ta Kocaeli'de yapılan 'Ümit Genç 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Karate Antrenörü Sedat Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilal Yılmaz'ın 7 maçını kazanarak Türkiye üçüncülüğü derecesini elde ettiğini bildirdi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

'Bilal gibi olmak isteyen bir sürü sporcu kardeşimiz var. Şu an onları hazırlıyoruz, onları yarınlara hazırlamamız gerekiyor. Bu başarıyı artırmamız lazım. Bilallerin sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bilaller gelecek, Mehmetler gelecek, Hüseyinler gelecek, Cansular gelecek. Amacımız, sporcu yetiştirerek kentimizin adını güzelliklerle duyurmak.'

Karate antrenörü Sedat Yılmaz, öğrencisi Bilal Yılmaz'ın mart ayında yapılacak 'Boğaziçi Uluslararası Karate Turnuvası', mayısta 'Palandöken Uluslararası Karate Turnuvası', ağustosta ise 'Hazar ülkeleri Karate Turnuvası'nda mücadele edeceğini sözlerine ekledi.

Türkiye üçüncüsü olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Bilal Yılmaz ise 'Hedefim öncelikle Avrupa, ardından da dünya şampiyonasına katılmaktır' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA