Trabzonspor'dan Altyapı Hamlesi

Bordomavili takımda teknik direktör Arveladze'nin yerine göreve gelen Tekelioğlu, 50 günlük süre içerisinde altyapıdan yetişen 11 genç oyuncuyu kadroya aldıTekelioğlu: 'Altyapıda bir ordu var. Zamanla diğer futbolculara forma şansı vermek istiyoruz'

Trabzonspor'da, teknik direktörlük görevine Sadi Tekelioğlu'nun getirilmesinin ardından altyapıdan yetişen oyunculara adeta gün doğdu.Teknik direktör Şota Arveladze ile yollarını ayrılmasının ardından gençlik geliştirme teknik sorumluluğu görevini yürüten Tekelioğlu'na takımı emanet eden bordo-mavililer, genç oyuncuların takıma kazandırılması yolunda da önemli bir hamle yaptı. Deneyimli teknik adam, altyapıdan beraber çalıştığı oyuncuları kadroya alarak forma şansı verdi.Ligin 12'nci haftasındaki Gençlerbirliği maçı öncesi takımın başına getirilen Tekelioğlu, 50 günlük görev süresi içerisinde altyapıdan yetişen 11 oyuncuyu maç kadrosuna aldı. Onur Recep Kıvrak'ın yokluğunda kaleci Estaban Alvarado'yu oynatmayan Tekelioğlu, altyapıya kendisinin kazandırdığı Uğurcan Çakır'a forma şansı verdi. Tekelioğlu, bir diğer genç kaleci Yavuz Aygün'ü de bazı maçlarda 18 kişilik kadroya dahil etti.

-Yeni golcü Muhammet Beşir

Tekelioğlu, oyun tarzı Burak Yılmaz’a benzetilen ve geleceğin golcüsü olarak gösterilen Muhammet Beşir'e de forma şansı verdi.Lig ve kupada toplam 77 dakika forma giyen ve asgari ücretle oynayan Muhammet, aldığı kısa süreye 3 gol sığdırdı.İlk olarak ligde Eskişehirspor maçının 81. dakikasında oyuna giren ve 90+2. dakikada Trabzonspor forması altında ilk golünü kaydeden Muhammet, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gaziantepspor ve Adanaspor maçlarında da rakip fileleri havalandırmayı başardı.

-'Türk Messi' sahada

UEFA tarafından 'Türk Messi', 'Yeni Hagi' şeklinde tanıtılan ve geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Abdülkadir Ömür de son oynanan Adanaspor maçıyla ilk kez bordo-mavili formayı giyen isimlerden oldu.

Trabzonspor 17 Yaş Altı takımında forma giyen ve milli takımın da kaptanlığını yapan 16 yaşındaki hücuma dönük orta alan oyuncusu, bordo-mavililerde en genç yaşta formayı giyen isim olarak da dikkati çekti.

-Dünya şampiyonu lisenin kaptanına forma

Tekelioğlu, geçen yıl Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonası'nda birinci olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin kaptanı Yusuf Yazıcı'ya da forma verdi.Gaziantepspor ile oynanılan kupa maçında ilk 11'de forma giyen orta alan oyuncusu, Adanaspor karşılaşmasında da kadroda yer aldı.Bordo-mavili takımda Denizhan Deniz, Mertan Çam, Semih Karadeniz, Ramazan Övünç, Mehmet Kuruoğlu ve Melih Kabasakal da ilk kez A takım kadrosunda yer alan isimler oldular.

-11 oyuncunun doğum tarihleri ve doğum yerleri şöyle

Uğurcan Çakır: 1996 Antalya Muhammet Beşir: 1997 Araklı Abdülkadir Ömür: 1999 ÇarşıbaşıDenizhan Deniz: 1998 Of Mertan Çam: 1995 TrabzonYavuz Aygün: 1996 ArsinYusuf Yazıcı: 1997 TrabzonSemih Karadeniz: 1996 TrabzonRamazan Övünç: 1994 KocasinanMehmet Kuruoğlu: 1990 TonyaMelih Kabasakal: 1996 Boyabat

-Tekelioğlu'nun açıklamaları

Sadi Tekelioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altyapıdan yetişen oyunculara forma şansı vermesine ilişkin olarak, 'Herkes genç oyuncuların neler yapabileceğini gördü. Altyapıda bir ordu var. İlerleyen haftalarda bu futbolculara katılacak oyuncular olabilir. Zamanla diğer futbolculara da forma şansı vermek istiyoruz' diye konuştu.Tekelioğlu, genç oyuncuların performanslarından memnun olduğunu da kaydederek, 'Bu oyuncular daha çocuklar. Şu anda kupa maçları rahatlığıyla oynuyorlar. Daha çok kat edecekleri yol var. Daha çok çalışacaklar. Biz 2-3 senenin hesabını yapıyoruz. Birkaç ay sonranın hesabını yapmıyoruz' ifadesini kullandı.16 yaşında forma giyen Abdülkadir Ömür'e ilişkin olarak da Tekelioğlu, 'Abdülkadir 10-15 yıl Trabzonspor'da oynayabilecek, uzun yıllar takıma fayda sağlayabilecek bir oyuncu. Bugüne kadar Türkiye'de ligde oynayan en genç oyuncu. Onun da kat edeceği çok mesafe var' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA