Foça Belediye Spor 2 - Poyracık Bilir Altayspor 2

Karşılaşmanın 39’uncu dakikasında, 1-0 geriye düşen ve 65’inci dakikadan sonra oyunda 10 kişi kalan Foça Belediye Spor, olumsuzluklara karşın üstün mücadelesi ve taraftarının desteğiyle, 73 ve 90’ıncı dakikada attığı gollerle 2-1 öne geçti. Poyracık Bilir Altayspor, uzatma saniyelerinde kazandığı serbest vuruşu gole çevirince, maç 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

Foça Belediye Spor cephesi, hakemi tartışmalı kararlar verdiği ve maçın sonuna ilave ettiği 5 dakikalık süreyi daha fazla oynattığı düşüncesiyle eleştirdi.

Poyracık’ın beraberlik golünden sonra, santra gerçekleşmedi. Lider olarak çıktığı maça hızlı bir giriş yapan Poyracık’ın, henüz 2’inci dakikada bir topu direkten döndü. Poyracık, ilk yarıda sergilediği iyi performansın sonucunu, 39’uncu dakikada Tefik’in attığı golle aldı. İlk yarı, misafir takım Poyracık’ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Sahasında güçlü bir rakibe karşı oynadığının bilincinde olan ancak mutlak kazanmak, ya da en azından kaybetmemek isteyen Foça, etkili oyuncusu Emre’nin 65’inci dakikasında kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla büyük yara aldı. Buna karşın müthiş bir geri dönüş yapan Foça, 73’üncü dakikada Talip’in attığı çok şık golle beraberliğe ve 90’ıncı dakikada Okan’ın attığı golle üstünlüğe ulaşınca, büyük sevinç yaşadı. Poyracık Bilir Altay Spor Kaptanı Volkan, son saniyelerde kazanılan serbest vuruşu, gole çevirdi: Foça Belediye Spor 2 - Poyracık Bilir Altay Spor 2

Foça Belediye Spor’da, sakatlıkları süren Melih Tezel ve Sedat Bolyurt ile geçtiğimiz hafta Ceyhan Altınyıldız Spor maçında sakatlanan Anıl Çağrı Seçgin, Poyracık maçında forma giyemedi. Aynı maçta sakatlık yaşayan ancak bu maçta sahaya çıkan Erkan Akbal’ın, henüz tam hazır olmadığı gözlendi. Sezonun ilk devresinde İzmir Büyükşehir Belediye Spor forması giyen, Foça’nın yeni oyuncusu Okan Kızılboğa, güzel oyunu ve attığı golle beğeni topladı.

Foça Belediye Spor, gelecek maçını 17 Ocak Pazar günü, Özçamdibi Spor ile oynayacak. Bornova Yusuf Tırpancı Sahası’nda oynanacak olan maç, saat 13.00’de başlayacak.

FOÇA BELEDİYE SPOR 2 - POYRACIK BİLİR ALTAYSPOR 2

Tarih: 9 Ocak 2016, Cumartesi - Başlama Saati: 13.00

Stad: Foça Belediyesi Nihat Hüsenay

Hakemler: Eminali Büyükyıldız, Ahmet Kürşat Bellemiş, İsmail Çetin

Foça Belediye Spor: Alican Yılmaz, Burak Gündoğdu, Serkan Tanrıseven(K), Aykut Demirtaş, Talip Yılmaz, Can Bayır(Dk.65 Burak Akgenç), Abdülkadir Çelikkaya(Dk.82 Umutcan Gülmez), Erkan Akbal, Okan Kızılboğa, Emre Demirbaş, Fikret Atıcı(Dk.55 Onuralp İlçayto)

Antrenör: Engin Kale

Poyracık Bilir Altayspor: Serhat Demiryoldaş, Ahmet Kılınç(DK.79 Berke Can Zenger), Ali İhsan Fidan, Mustafa Kızıltaş, Seyhan Yavuz, Enes Civelek, Baran Şimşek, Aykut Koç, Birol Öner, Tefik Demir(Dk.63 Görkem Kamay), Volkan Reka(K) - Teknik Sorumlu: Melih Balyan

Sarı Kartlar: Alican, Okan, Onuralp, Aykut (Foça) - Ali, Seyhan, Baran, Birol (Poyracık)

Kırmızı Kart: Dk.65 Emre (Foça)

Goller: Dk.73 Talip, DK.90 Okan (Foça) - Dk.39 Tefik, Dk.90+5 Volkan (Poyracık)

Kaynak: İHA