Kahramanmaraşlı Atıcıların Hedefi Uluslararası Başarı

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun düzenlediği Trap Zafer Kupası'nda madalya kazanan Kahramanmaraşlı milli sporcular Safiye Sarıtürk, Rumeysa Pelin Kaya ve Ahmet Arabacı, uluslararası arenada başarılı sonuçları hedefliyor.

Konya'da gerçekleştirilen organizasyonda Safiye Sarıtürk, genç bayanlarda Türkiye birincisi olurken, Rumeysa Pelin Kaya takım arkadaşının ardından ikincilik kürsüsüne çıktı. Ahmet Arabacı ise genç erkeklerde Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Kahramanmaraş Genç Erkekler Atıcılık Takımı, kupada takım halinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Safiye Sarıtürk ve Ahmet Arabacı, İtalya'nın Lonato kentinde yapılacak Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcular arasında bulunuyor.

- "Sporcularımızın performansı umut veriyor"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerinden Osman Kılçul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım halinde başarı elde etmenin yanı sıra milli takıma sporcu göndermeyi hedeflediklerini söyledi.

Trap Zafer Kupası'ndaki başarının, 2 yıllık çalışmanın sonunda geldiğini belirten Kılçul, şöyle konuştu:

"Bu aslında bizim için tecrübe edinme açısından iyi bir yarışma oldu. Sporcularımızın göstermiş oldukları performans bizlere önümüzdeki yıllar için umut verdi. Milli sporcularımızın final atışları yapması da tüm takıma farklı bir heyecan yaşattı. İnşallah önümüzdeki yıllarda uluslararası yarışmalarda alacağımız madalyalarla hem şehrimize hem ülkemize gurur yaşatmak istiyoruz. Genç sporcularımızın başarısı ise yeni sporcuların yetişmesine vesile olacaktır."

Milli atıcı Safiye Sarıtürk ise Konya'da elde ettiği 69 puanla kendisine ait rekoru geliştirdiğini söyledi. Çok formda olduğunun altını çizen Sarıtürk, "Takım arkadaşımla finale kaldık. Birbirimizi iyi motive ediyoruz umarım ileride çok daha güzel işler çıkartacağız. Dünya şampiyonasında da aynı başarıyı elde etmek için çalışmalarımı sürdürüyorum" diye konuştu.

Rumeysa Pelin Kaya, takım arkadaşıyla birincilik için yarıştığını ancak en büyük hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonalarında derece elde etmek olduğunun altını çizerken, Ahmet Arabacı emeklerinin karşılığını almaya başladıklarını vurguladı.

Kaynak: AA