Trabzonspor'un, Eski Kulüp Başkanı Şener'e Açtığı Dava

Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in, kulübü 3 milyon 939 bin lira zarara uğrattığı iddiasıyla "güveni kötüye kullanma" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından yargılanmasına devam edildi

Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in, kulübün mallarını idare etme yetkisine haizken kontrolündeki paraları kendi yararına kullanıp, Trabzonspor'u 3 milyon 939 bin lira zarara uğrattığı iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davalı Sadri Şener katılmadı. Şener'in avukatı Mehmet Şentürk ile davacı Trabzonspor Kulübü'nün avukatı Köksal Kızıltaş ise duruşmada hazır bulundu.

Hakim, duruşmada, dosyada avukatlar Necdet Budak, Hasan Ölçer ve Ali Çelik'in de aralarında bulunduğu bazı tanıkların ifadesinin talimatla alındığını belirtip, bu ifadelerin özetini okudu. Bazı tanıkların ifadesini yazılı olarak mahkemeye sunduğunu dile getiren hakim, tanık Çelik'in ise ifadesinde dava konusu sözleşmelerin içeriğinin doğru olduğunu anlattığını kaydetti.

Diyecekleri sorulan Kızıltaş, ifade veren tanıkların Şener ile suçu birlikte işlediğini ve aleyhinde ifade vermeyeceklerinin aşikar olduğunu ifade ederek, Şener'in suçunu mahkeme huzurunda kabul ettiğini savundu.

Kızıltaş, bu nedenlerle kendilerinin daha önce mahkemeye sunduğu davayla ilgili bilirkişi raporunu kabul etmesini istedi. Kızıltaş, mahkemenin bu bilirkişi raporunu kabul etmemesi halinde, dava konusu sözleşmelerin aynı tarihte ve aynı bilgisayardan yazılıp yazılmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldıktan sonra bir bilirkişi raporu hazırlanmasını talep etti.

Şener'in avukatı Şentürk ise Trabzonspor'un, avukatlar Necdet Budak ve Hasan Ölçer hakkında Şener ile fikir ve eylem birliği içerisinde 2008-2012 yılları arasında gerçeğe aykırı olarak düzenledikleri avukatlık ve danışmanlık hizmet sözleşmeleriyle bordo-mavili kulüp ve bağlı şirketlerinden haksız para tahsil edildiği iddiasıyla şikayetçi olduğunu anımsatarak, bu iddiaya rağmen Adalet Bakanlığının, kulübe avukatlık yapan Budak ve Ölçer hakkında soruşturma açılmasına izin vermediğini söyledi.

Haklarında soruşturma açılmasına bile izin verilmeyen Budak ile Ölçer'i suçlu gibi göstermenin doğru olmadığını anlatan Şentürk, tanık beyanlarına bir diyeceğinin olmadığını dile getirdi. Şentürk, Kızıltaş'ın taleplerinin de reddedilmesini istedi.

Hakim ise Kızıltaş'ın taleplerinin tüm tanıkların ifadesinin alınmasının ardından değerlendirilmesi ve dinlenmeyen tanıkların ifadelerinin alınması amacıyla duruşmayı erteledi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Sadri Şener'in Trabzonspor Kulübü'nün mallarını idare etme yetkisine haiz olup kontrolündeki bu paraları kendi yararına kullandığı, bu suretle "güveni kötüye kullanma" ve zincirleme "özel belgede sahtecilik" suçlarını işlediği ve kulübü 3 milyon 939 bin 202 lira zarara uğrattığı iddia ediliyor.

İddianamede, Şener'in "güveni kötüye kullanma" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA