Türk destekli Almanlar zirveyi aldı

3 Türk asıllı yıldız Mesut Özil, Emre Can ve İlkay Gündoğan'ın forma giydiği maçta Almanya, Polonya'yı 3-1 mağlup ederek grubun zirvesini ele geçirdi.

EURO 2016 Elemeleri D Grubu'nda Almanya ile Polonya karşı karşıya geldi. Frankfurt'taki Commerzbank Arena'da oynanan mücadeleyi Almanya 2-1'lik skorla kazandı.

Almanya, 12. dakikada Mario Götze ve 19. dakikada Thomas Müller'in golleriyle maça hızlı başladı. Maç boyunca disiplinli bir oyun oynayan Polonya, 36. dakikada Robert Lewandowski ile farkı 1'e indirdi. İlk yarısı 2-1 sona eren mücadelenin ikinci yarısında Mario Götze, 82. dakikada maçın skorunu belirledi.

Almanya'da Emre Can ve Mesut Özil maça ilk 11'de başlarken, bir diğer Türk asıllı yıldız İlkay Gündoğan oyuna 53. dakikada müdahil oldu. Galatasaray'da forma giyen Lukas Podolski ise bu maça yedek kulübeisnde başladı ve 90. dakikada oyuna dahil oldu.

Almanya, bu sonuçla puanını 6'ya yükselterek grupta liderliği Polonya'dan aldı. Polonya ise 14 puanda kaldı. Grubun bir sonraki maç gününde Almanya, İskoçya'ya konuk olacak. Polonya ise sahasında Cebelitarık'ı konuk edecek.

D GRUBU'NDA GÜNÜN SONUÇLARI


Gürcistan 1-0 İskoçya
Cebelitarık 0-4 İrlanda Cumhuriyeti