Erbaa'da Güreş Heyecanı Yaşanacak

Tokat’ın Erbaa ilçesinde bu yıl 26.’sı düzenlenecek geleneksel Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri için geri sayım başladı.

Erbaa Belediyesi, Erbaa Güreş İhtisas Spor Kulübü tarafından organize edilen, Erbaa Kaymakamlığı’nın da destek verdiği 26. Geleneksel Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri, 4 Ekim Pazar günü Erbaa Güreş Stadyumunda gerçekleştirilecek. Saat 09.00’da başlayacak güreşlerde geçen yılın Başpehlivanı Fatih Atlı altın kemere uzanmak ve ikinci kez başpehlivan olabilmek için mücadele edecek. 26. Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri’nde altın kemere kalıcı olarak sahip olabilmek için bir pehlivanın arka arkaya 3 defa başpehlivan olması gerekiyor.

Yağlı güreşin en önemli isimlerinden Fatih Atlı, Orhan Okulu, Recep Kara, Şaban Yılmaz, Serhat Gökmen, Kaan Kaya, Abdullah Güngör, Serhat Balcı, Onur Balcı, Ünal Karaman, Hamza Köseoğlu, Salih Erdinç, Bayram Ertan, Ali Rıza Kaya, Erkan Ertan, Süleyman Aykırı, Faruk Akkoyun, Atilla Balcı, Faik Sezgin, Hüseyin Kalaycı ve Yücel Yazıcı katılacak. Erbaa güreşlerinde farklı kategorilerde ise 25 kulüpten 26 başaltı, 42 büyük orta olmak üzere yaklaşık 1000 sporcu mücadele edecek.

Geçtiğimiz yıl arka arkaya üç defa başpehlivan olan sporcuya altın kemer verileceğini açıklayan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım organizasyon hazırlıklarını tamamladıklarını bütün güreşseverleri 4 Ekim’deki organizasyona beklediklerini ifade ederek, “Bu yıl 26.’sını düzenleyeceğimiz Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri için hazırlıklarımızı tamamladık. Geçtiğimiz yıl artık altın kemerli bir organizasyon yapacağımızı söylemiştik. Bu yönde tüm hazırlıklar tamam. Çok sayıda sporcu güreşlere katılacak. Bütün sporseverleri, güreşseverleri 4 Ekim Pazar günü güreşlerimize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA