Adana ASKİ Spor, 3 Turnuvaya Katılacak

Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) takımlarından Adana ASKİ Spor Genel Menajeri Fatih Yücel, bu yıl ligde mücadele edecek takımların denk güçlerde olduğunu ve büyük sürprizlerin yaşanabileceğini ifade etti. Yücel, sezon öncesi 3 turnuvaya katılacaklarını da açıkladı.

Adana ASKİ Spor Genel Menajeri Fatih Yücel, lig fikstürü ve Kadınlar Türkiye Kupası kurasının çekilmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, bütün takımlarının birbirini yenebilecek kapasitede olduğunu söyledi.



Yücel, “Türkiye Kupası ligden bir hafta önce başlayacak. Grubumuzda ise Yakın Doğu Üniversitesi, Edirne Belediyesi Edirnespor ve İçel Büyükşehir Belediyesi bulunuyor. Dört takımın kadro yapısına baktığımızda güçlü takımlar olduğunu ve en zorlu grupta yer aldığımızı söyleyebiliriz. Ligden önceki hedefimiz grubumuzda ilk iki takım arasında yer almak ve takımımızı Türkiye Kupası Sekizli Finalleri’ne taşımak olacak. Ligin ilk maçı ise kendi evimizde Samsun Canik Belediyesi ile. Lig zorlu bir maraton ve tüm takımlar iyi kadro kurdular. Ligin en sonunda yer alan takım, lideri yenebilir. Bu ligde çok sürprizler olacak” dedi.

Adana ASKİ Spor olarak sezon öncesi üç turnuvaya katılacaklarını kaydeden Yücel, “Bunlardan ilki kendi düzenlediğimiz turnuva olacak. İkincisi Botaş Cup ve son olarak AGÜ’nün Kayseri’de düzenlediği turnuvaya katılacağız. Briann January, Amanda Zahui ve Erika De Souza’nın durumu ve geliş tarihleri WNBA liginde oynadıkları takımlarına endeksli. Kamile Nacickaite 10 Eylül’de takıma katılacak. Melisa Can ise 25 Eylül’de geliyor Türkiye’ye. Umarım olumsuzluklar yaşamadan iyi bir sezon geçiririz” diye konuştu.

Kaynak: İHA