24 Erzincanspor Üst Lige Çıkmanın Hedefini Yaşıyor

24 Erzincanspor Kulüp Başkanı Ahmet Tanoğlu, Erzincan’da görev yapmakta olan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile düzenlemiş olduğu kahvaltıda buluşarak 24 Erzincanspor’un son durumu hakkında açıklamada bulundu.

Tanoğlu yapmış olduğu açıklamada 24 Erzincanspor’un ligin 3. Haftasında Cumartesi günü saat 15:30’da Manavgatspor ile yapacakları maça tüm Erzincanlıları beklediğini belirterek, sezon sonunda şampiyon olarak bir üst lige çıkmanın hedefini yaşadıklarını ifade etti.

Tanoğlu: “24 Erzincanspor bildiğiniz gibi daha önce Refahiyespor’du. Ağustos aynın 3’ü itibariyle hem yönetimi hem ismi hem de adresi değişti. 20 gün gibi kısa bir zamanda maçlara hazır hale getirmeye çalıştık. İlk iki maçımızda galip gelemesekte mağlupta olmadık berabere bitirdik. İnşallah bu hafta ilk galibiyeti alıp, galibiyet serisine başlamak istiyoruz. Erzincan’da bize yardım ve destek veren Erzincanspor’a gönül veren herkese de teşekkür ediyorum ve maça bekliyorum. Yapacaklarımız bitmedi.

Taraflarımızdan tahminlerin üzerinde bir ilgi gördük. Daha önceden de Refahiye spor’da Erzincan’ın bir kazası ama ister istemez insanlar bu kadar kabullenmemişti. Bu hafta kapalı tribünde hiç yerimiz kalmamıştı. İnşallah bu hafta galipte gelirsek havaya girmiş olur takım.

Refahiye spor yönetim olarak değişmeseydi. Lige çok zor hazırlanırdı. Çünkü bir hayli borç vardı biz aldığımız zaman. Hala daha o borçların bir kısmı duruyor. Yalnız hiçbir tane futbolcumuzda yoktu. Yaklaşık yirminin üzerinde futbolcu transfer ettik bu kısa zamanda. Federasyondan lisansları çıkarmak için sadece SSK ve mal müdürlüğüne 300 milyarın üzerinde bir para ödedik. Şuana kadar resmi hiçbir yerden bir kuruş yardım almadık. 29 kişilik yönetim kurulu olarak 25 kişinin desteği ile şuana kadar 550 milyarın üzerinde bir para harcadık. Her geçen günde harcamamız lazım. Bu yüzdende herkesten destek bekliyoruz. Erzincan her şeye layık.

Yardım almak maksadıyla umduğumuz yerlerden yeterli desteği göremediğimiz zamanlarda gönül koyduğumuz insanlar oldu.

Ben 1999 yılında da Erzincanspor’un başkanıydım. O zamanda biz bir yıllık başkanlığını yaptık. Yaklaşık üçüncü olarak bitirdik. Borcu sorarsanız o zamanları otobüste almıştık, tesislerde 5 yıldızlı otel haline getirmiştik. Transferleri, maaşları, primleri ödedikten sonrada kasasında 100 bin dolar para bırakarak gitmiştim ben. Ama benden sonra ne yazık ki 800 milyar borç ile kayyuma devrolmuştu. Şuanda da iyi bir yönetim olursa gelir getirici şeyler yapmak lazım. Sadece stat reklamı ile kombine bilet ile bu iş olmaz. Ben o zamanda şunu söylemiştim; “ O zamanları otobüs terminalinin gelirlerini almıştım. Ama aydan aya biz borcunu ödüyorduk. Bizden sonra borçların ödenmediği gibi birde belediyeye bir aylık borç yığıldı. Belediyede iptal etti. Oradan iyi bir katkı elde ediyorduk. O zamanın Belediye Başkanı’na İnsanlar Erzincanspor’a cebindeki parayı aynı anda vermek istemeyebilirler ama Erzincanspor adına bir petrol istasyonu açalım insanlar Erzincanspor’a katkı için mazotunu gelir oradan alır demiştim. O dönemdeki Belediye Başkanı da sıcak bakmadı ve o iş öyle kaldı. Şu anda da bizim hedefimiz, hesabımız Erzincanspor ayakları üzerinde duracak ve dışarıdan da çok fazla bir gelir beklemeden, kimseye de el, avuç açmadan ligi götürmektir.

Kulüp adına üye çalışmamamız olacak. Yönetim olarak karar defterini de değiştirdik ve tüzük değişikliği yaptık. Orada üye aidatı 500 Lira idi ve kimse de bu parayı vermez. Şu anda biz bu rakamı yıllık 100 Liraya düşürdük. Önümüzdeki aylarda da üye kayıtlarına başlayacağız.

Akademi denilen bu ligi kurarsak yaklaşık 100 Erzincanlı genç çocuk bu ligde top oynayacak. Belli bir miktarını da federasyon karşılıyor. Bu ligde şampiyon olmak veya düşmek gibi bir hesap yok sadece çocuklarımı yetiştirmek ve geliştirmek amacımızdır. Buradan da Erzincanspor’umuza futbolcu transfer etmek istiyoruz. Daha önce mesela hatırladığım kadarıyla Erzincanspor’da 8-9 tane ilk 11’de oynayan Erzincanlı genç oynuyordu. Şu anda bizim kadromuzda 1-2 tane var. Bunu artırmanın hesabını yapıyoruz.

Biz Erzincan ve Erzincanspor’un menfaati için ne gerekiyorsa yaparız. Bizim herhangi bir egomuz yok. Ama teori başka pratik başka bir şeydir. İnsanlar yeri geldiği zaman yanlış anlaşılmasın ben şu kadar veririm diyor, ama iş icraata geldiği zaman şu anda yok diyebiliyorlar. İsim reklamı konusunda Erzincanspor’un menfaati neyi gerekiyorsa onu yerine getiririz” dedi.

“ dedi.

BİZ ERZİNCAN’IN GELECEĞİNİ KURTARMANIN PEŞİNDEYİZ

24 Erzincanspor Basın Sözcüsü İlker Taştan ise alt yapı ile ilgili güzel bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, “Zaten biz Erzincan’ın şuan ki durumunu kurtarma peşinde değil, geleceğini kurtarma peşindeyiz. Çok sağlam bir yapıyla alt yapıya ineceğiz. Erzincan’lı çocukların bu kulüpte oynamasını istiyoruz. Normalde Pazar günleri olan maçımız bu hafta Cumartesi günü Manavgatspor ile 15.30 ‘da oynanacak. İnsanlar çocuklarını alıp gelsinler. Bu şehirde bir şenlik havası olsun istiyoruz. “dedi.

Kaynak: İHA